Ο προπονητής της Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαρίωβ πήρε θέση για το ακυρωθέν Παγκόσμιο ρεκόρ

Για τη γυναίκα ελέγκτρια στη Θεσσαλονίκη, τη λεχώνα στη Πάτρα και τα όσα έγιναν για να μην δώσει εν τέλει δείγμα για έλεγχο ντόπινγκ η Ελίνα Τζένγκο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το Παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε, μίλησε ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαριώβ.

Ο προπονητής της Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαρίωβ πήρε θέση για το ακυρωθέν Παγκόσμιο ρεκόρ

Τα όσα διαδραματίστηκαν από την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ στο ακόντιο στα Ιωάννινα από την Ελίνα Τζένγκο, μέχρι να φτάσουμε στην ακύρωση του ρεκόρ καθώς δεν έχει δειγματοληψία για έλεγχοι ντόπινγκ εξιστόρησε στον ΣΕΓΑΣ ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαριώβ.

«Με το που έγινε η επίδοση απευθείας πήγα στον εθνικό προπονητή, Γιάννη Κουτσιώρα, για να ρωτήσω τη διαδικασία του ελέγχου. Μάλιστα η Ελίνα έκανε μόλις μία βολή, οπότε τελείωσε τον αγώνα της περίπου στις 20.00. Εκείνος πήρε μπροστά μου τηλέφωνο στο ΕΣΚΑΝ και τους ενημέρωσε πως έγινε παγκόσμιο ρεκόρ. Του είπαν πως η αθλήτρια πρέπει να περιμένει. Μείναμε στο στάδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα αγωνίσματα. Φύγαμε τελευταίοι και όλη την ώρα τόσο ο Κουτσιώρας όσο και ο Μελέτογλου ήταν στα τηλέφωνα για να δουν τι λύση θα βρεθεί. Μετά μας ρώτησαν που μένουμε, ξενοδοχείο και δωμάτιο, μήπως έρθουν και κάνουν τον έλεγχο στο ξενοδοχείο» ανέφερε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ ο Μποτσκαρίωβ και συνέχισε:

«Εμείς και η ομοσπονδία κάναμε όλες τις διαδικασίες, που οφείλαμε. Από το ΕΣΚΑΝ γνώριζαν που έμενε η αθλήτρια και μπορούσαν να την βρουν ανά πάσα στιγμή. Το επόμενο πρωί ξύπνησα νωρίς και επικοινώνησα με την ομοσπονδία, η οποία για το μόνο πράγμα που είχε ενημερωθεί από το ΕΣΚΑΝ, ήταν ότι δεν υπήρχε γυναίκα ελέγκτρια, και η μόνη που υπήρχε ήταν στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν μπορούσαμε να πάμε γιατί δεν είχαν μπουκαλάκια για τον έλεγχο! Μετά μας είπαν από το ΕΣΚΑΝ να πάνε στην Αθήνα, ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξαν να μας στείλουν στην Πάτρα, προκειμένου διενεργηθεί ο έλεγχος από δειγματολήπτρια, η οποία ήταν λεχώνα και δεν ήταν δυνατό να μεταβεί στα Γιάννενα. Η αθλήτρια ταξίδεψε στην Πάτρα με τον εθνικό προπονητή της κατηγορίας Κ18, Απόστολο Αποστολόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στη διενέργεια του ελέγχου, αφού εγώ είχα υποχρεώσεις στους αγώνες κι αθλήτρια ως ανήλικη έπρεπε να πάει στον έλεγχο συνοδευόμενη».

Όσο για τη σχέση με την ομοσπονδία, ανέφερε: «Η ομοσπονδία είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολες καταστάσεις και είναι και τώρα. Έχω εμπιστοσύνη στις κινήσεις της ομοσπονδίας, που πιστεύω θα φέρουν το ανάλογο αποτέλεσμα. Τόσο εγώ όσο και η αθλήτρια θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε γι΄αυτό, που ξέρουμε να κάνουμε καλά και θεωρώ δεδομένο πως η Ελίνα σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει κι άλλο παγκόσμιο ρεκόρ. Άλλωστε πρόκειται για μια αθλήτρια με επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου, αφού είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο και η κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών παγκοσμίως στην κατηγορία Κ18».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας