Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Στον τελικό ο Γκολομέεβ, βλέπει μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πέρασε με τον 4ο καλύτερο χρόνο στον τελικό στα 50μ. ελεύθερο. Αύριο το μεσημέρι (2.09) ο τελικός για τον 26χρονο κολυμβητή μας.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Στον τελικό ο Γκολομέεβ, βλέπει μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης πέρσι στη Γλασκώβη, έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα αγωνιστεί σε τελικό του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής μας έκανε εντυπωσιακή κούρσα στον ημιτελικό των 50 μ. ελεύθερο και με χρόνο 21.60, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση, πέρασε ως 4ος στον μεγάλο τελικό.

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Αμερικανός Ντρέσελ με 21.18, δεύτερος πέρασε ο Βραζιλιάνος Φράτους με 21.53 και τρίτος ο Βρετανός Πράουντ με 21.56.


Ο Γκολομέεφ δήλωσε μετά την επιτυχία του: «Είμαι χαρούμενος. Δεν ήταν άσχημη κούρσα, υπήρχε λίγο άγχος για να μπω στον τελικό. Θα ήθελα να είναι λίγο πιο γρήγορος ο χρόνος, αλλά στόχος ήταν να μπω στον τελικό και να είμαι συγκεντρωμένος εκεί, να κάνω μια πολύ καλή κούρσα και άμα βγει όπως πρέπει να είμαι και στα μετάλλια. Έβλεπα ότι είμαι κοντά στον Πράουντ, κρίθηκε στην τελευταία χεριά, ίσως η εκκίνηση να μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα. Θα ήθελα στον τελικό να πάω κάτω από το ρεκόρ μου που είναι 21.44, θα προσπαθήσω. Είμαι χαρούμενος όμως, είναι η τρίτη φορά που μπαίνω σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε τελικό, οπότε όλα καλά. Τώρα θα ξεκουραστώ θα συγκεντρωθώ και θα κολυμπήσω λίγο το πρωί».

Ο Γκολομέεβ στον προκριματικό με 21.80 είχε περάσει στα ημιτελικά εύκολα.

Στη 15η θέση (όπως και στα 100μ. πεταλούδα) κατετάγη η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια έκανε χρόνο 26.31 στον ημιτελικό, πλησιάζοντας και πάλι το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (26.22, ενώ στον προκριματικό είχε κολυμπήσει την απόσταση σε 26.26) αλλά δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν 29ος στα 100μ. πεταλούδα με 53.41 και φυσικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια.