Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν από το Κολυμβητήριο Ηρακλείου

Τόσος ντόρος και… αναθέματα για το κολυμβητήριο Ηρακλείου, εγκατάσταση που ανήκει στην ΓΓΑ, δεν θυμάμαι εδώ και 30 χρόνια που δημοσιογραφώ.

Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν από το Κολυμβητήριο Ηρακλείου

Ούτε το ‘91 που δεν έγινε κλειστή η εγκατάσταση ούτε το 2011 που έκλεισε για έλλειψη χρημάτων αγοράς πετρελαίου, δεν είχε χυθεί τόσο μελάνι.

Και μην νομίζετε. Έκλεισε χειμώνες και οριστικά άνοιξε 13 Μαρτίου 2014 και μόλις το 2018, 4 χρόνια μετά, οι σύλλογοι παρουσίασαν τη θαυμάσια δουλειά τους στα Πανελλήνια (κι όχι μόνον) πρωταθλήματα. Σύλλογοι που πάντα στήριζαν τις διοικήσεις και εργαζόμενους στο ΕΑΚΗ άσχετα εάν κάποιοι τους επέβαλαν υψηλό ενοίκιο ή δεν τους βοηθούσαν όσο θα ήθελαν για την καλλιέργεια του υγρού στίβου.

Η νυν διοίκηση, που ανέλαβε 13/6/2015 και έχει την πρώτη (ιστορικά) γυναίκα πρόεδρο, τη Μαρία Καλουδιώτη, ενώ ξεκίνησε με όρεξη έχει φτάσει στο σημείο, εκεί που υπερηφανευόταν για τα έργα που έχει κάνει, να ειρωνεύεται γονείς, να κατηγορούνται σωματεία για να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον τους και να κρατά μια αδιάλλακτη στάση… Φάνηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το 2015 συναντήθηκε με τα σωματεία για πρώτη φορά και μόλις τις τελευταίες μέρες άλλες δύο φορές. Τώρα ενώ θα μπορούσαν όλοι να κάνουν… άγαλμα πρόεδρο και διοίκηση για την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου, συμπεριφέρθηκαν με το 5ευρω στους γονείς (φόρος άθλησης) σαν την αγελάδα που κλωτσά την καρδάρα με το γάλα και το χύνει.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν λεχθεί πολλά και από μέλη του ΕΑΚΗ και από γονείς και από παράγοντες. Η αλήθεια είναι ΜΙΑ.

Οι γονείς που συντηρούν χρόνια το κολυμβητήριο και το στηρίζουν είτε με την συνδρομή τους στα σωματεία (αυτά με τη σειρά τους πληρώνουν το ΕΑΚΗ) είτε παρεμβαίνουν στον Δήμο ή στην Περιφέρεια για βοήθεια σε πετρέλαιο κι όχι μόνο, δεν είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν το 5ευρω. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟ.

Δίνουν 35-40 ευρώ συνδρομή στα σωματεία που έχουν επιλέξει να αθλούνται τα παιδιά τους. Τα σωματεία έχουν να κάνουν με το ΕΑΚΗ. Η σχέση, οι συμφωνίες γίνονται μεταξύ σωματείων και ΕΑΚΗ. Όχι ΕΑΚΗ με γονείς. Με το να βάζει το ΕΑΚΗ ή ο Δήμος ή η Περιφέρεια …στη μέση τους γονείς διαπράττει μέγα λάθος.

Κι αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι γιατί θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με σωματεία ή επειδή έχουν και οι ίδιοι σωματείο και δεν θέλουν να το… πειράξουν, τότε δεν ξέρουν να διοικούν και είναι καλύτερο να παραιτηθούν. Θα προσφέρουν περισσότερα εκτός διοίκησης!