Χρήστου: «Πάλευα τόσα χρόνια…»

Ο Έλληνας πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου μίλησε για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, αλλά και για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης

Χρήστου: «Πάλευα τόσα χρόνια…»

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Απόστολος Χρήστου με την εντυπωσιακή του κούρσα στα 100μ ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά την τεράστια επιτυχία του δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος από το μετάλλιο. Ήταν μια περίεργη κούρσα. Ο χρόνος δεν είναι τόσο ανταγωνιστικός. Πάλευα τόσα χρόνια και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χρόνος. Είναι μια ολυμπιακή χρονιά και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες εδώ. Ο χρόνος δεν είναι αντιπροσωπευτικός, αλλά κρατάω το μετάλλιο.

Είχαμε στο μυαλό μας, εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά, μια καλή αρχή. Να αρχίσουμε δυναμικά, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι πολύ μέσα στις δυνατότητές μας. Θεωρώ ότι θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Έχω ακόμα τα 50μ. και τα 200μ. ύπτιο, καθώς και τη μικτή σκυτάλη. Στόχος είναι τρεις τελικοί και να είμαι ανταγωνιστικός»..

Σχολιάζοντας τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που τερμάτισε στην 4η θέση, είπε: «Ο Βαγγέλης ήταν απίστευτος. Παρότι ήρθε πριν από λίγες ημέρες από τις ΗΠΑ και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αν σκεφτούμε ότι για δύο κλάσματα δεν με πέρασε. Ήταν ο πρώτος τελικός του, πολλά συγχαρητήρια».

Όσο για τη συνέχεια της ελληνικής κολύμβησης στο τουρνουά, πρόσθεσε: «Ήταν πολύ δυνατή αρχή και είμαστε σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν ευκαιρίες. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία. Πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά και να είμαστε έτσι μέχρι το τέλος. Να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».