Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Πρεμιέρα την Παρασκευή (2/2) με Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ρίχνεται την Παρασκευή (2/2) η Ελλάδα με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Πρεμιέρα την Παρασκευή (2/2) με Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Αντίστροφα έχει αρχίσει πλέον να μετρά ο χρόνος για τις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα. Την Παρασκευή (2/2) η Ελλάδα παίρνει μέρος με την Καλλιτεχνική Κολύμβηση, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Ευαγγελία Πλατανιώτη και την Σοφία Μαλκογεώργου.

Στις 8.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) η Πλατανιώτη θα αγωνιστεί στην πισίνα του κολυμβητηρίου «Aspire Dome» στον προκριματικό του Τεχνικού Σόλο με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Ένα αγώνισμα στο οποίο η Ελληνίδα αθλήτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2022 στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Λίγες ώρες αργότερα (13.00 ώρα Ελλάδας) η Πλατανιώτη θα αγωνιστεί και πάλι, αυτή τη φορά στον προκριματικό του Τεχνικού Ντουέτου μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου. Το ελληνικό δίδυμο θα είναι ένα από τα 44 Ντουέτα που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά και στοχεύει να είναι μέσα στα 12 με την υψηλότερη βαθμολογία για να περάσει στον τελικό.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Ντουέτο κυνηγάει και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μέσω της συνολικής βαθμολογίας του σε Τεχνικό και Ελεύθερο πρόγραμμα, κάτι που κυνηγάει και η Εθνική ομάδα στο Ομαδικό μέσω της συνολικής βαθμολογίας της στα τρία ομαδικά αγωνίσματα (Ελεύθερο Ομαδικό, Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic).