Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Γκολομέεβ και Μπίλας «πέφτουν» μαζί στα 50μ ελεύθερο

Δυο συμμετοχές θα έχει η ελληνική αποστολή στα προκριματικά των 50μ ελεύθερο που έχουν προγραμματισθεί για αύριο (6/12).

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Γκολομέεβ και Μπίλας «πέφτουν» μαζί στα 50μ ελεύθερο

Και οι δύο, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ και ο Στέργιος - Μάριος Μπίλας, θα «πέσουν» στην έκτη σειρά (στις 09:51)με πρώτο στόχο να προκριθούν στον ημιτελικό. Βεβαίως, το…βάπτισμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας το πήραν πριν λίγες ώρες σήμερα καθώς μαζί με τον Ανδρέα Βαζαίο και τον Απόστολο Χρήστου προκρίθηκαν στον απογευματινό τελικό (5/12, 19:04) στη σκυταλοδρομία 4Χ50μ ελεύθερο, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ 1:25.15.

Ο Γκολομέεβ (θα είναι στη 3η διαδρομή), με επίδοση 21.08 έχει την 6η καλύτερη επίδοση από τους 62 αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ο Μπίλας (στην 9η διαδρομή) με 21.83 έχει την 20η. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Μπίλας δήλωσε: «Για εμένα είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να κάνω κούρσες τη φετινή περίοδο και να πάρω τον αγωνιστικό ρυθμό που χρειάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Θα κολυμπήσω 50μ πεταλούδα, 50μ και 100μ ελεύθερο και την σκυτάλη 4Χ50μ ελεύθερο, που θα είναι πολύ γρήγορη και ευελπιστούμε για κάτι καλό. Σκοπεύω στα ατομικά ρεκόρ, και στα πανελλήνια ρεκόρ στη κατηγορία Νέων Ανδρών».