Γεωργία Δαμασιώτη: «Δεν περίμενα το ρεκόρ»

Η Γεωργία Δαμασιώτη μίλησε για την παρουσία της στη Ρώμη και το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα.

Γεωργία Δαμασιώτη: «Δεν περίμενα το ρεκόρ»

Η Γεωργία Δαμασιώτη που έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο τις συμμετοχές της Ελλάδας στο «Sette Colli» της Ρώμης, τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Είμαι πολύ χαρούμενη από τη εμφάνιση μου στους συγκεκριμένους αγώνες. Ήταν ένα meeting με μεγάλο συναγωνισμό και εξαιρετικούς αθλητές από όλο τον κόσμο. Έκανα έξι δυνατές κούρσες πρωί-βράδυ και νιώθω ικανοποιημένη που αντεπεξήλθα. Νιώθω ότι ήταν μια καλή πρόβα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που είναι και ο στόχος μου για φέτος. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τα 200μ πεταλούδα και που κατάφερα να κολυμπήσω κάτω από 2:10, κάνοντας Πανελλήνιο Ρεκόρ Γυναικών. Δεν το περίμενα καθώς βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας και δεν είχα ξεκουραστεί καθόλου για αυτούς τους αγώνες….Από εδώ και πέρα συνεχίζεται η προπόνηση για το Παγκόσμιο Γυναικών και το Ευρωπαϊκό Κ23, όπου αναμένω να δω πόσο θα μπορέσω να κολυμπήσω ξεκούραστη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ για την στήριξη της, τους προπονητές μου στον ΩΚΕΑΝΟ, τον γυμναστή μου Γιάννη Κόκκινο, τον Παναγιώτη Ρέτζιο και την ΑΡΕΝΑ, τον Γιώργο Μαρινο καθώς και τους συναθλητές μου, που μαζί κοπιάζουμε καθημερινά».

Αρχηγός της αποστολής στη Ρώμη ήταν ο προπονητής Δημήτρης Δαμασιώτης, ο οποίος δήλωσε συμπερασματικά:

«Η διοργάνωση αυτή στην Ρώμη παραδοσιακά έχει πολύ καλό επίπεδο και έντονο συναγωνισμό. Η παρουσία των αθλητών μας κρίνεται ως άκρως θετική!!! Σημείωσαν πολύ καλούς χρόνους, ο Απόστολος κάτω από 53’’, είχαμε και ένα Ολυμπιακό όριο από την Άννα, είχαμε πανελλήνιο ρεκόρ από την Γεωργία καλούς χρόνους και πλασαρίσματα από τα αλλά παιδιά. Όλα καλά!!! Ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Φουκουόκα και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23,τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να συναγωνιστούν αθλητές υψηλού επιπέδου, αθλητές με επιδόσεις και εμπειρία μεγάλη, με αθλητές που θα πρωταγωνιστήσουν στα δυο μεγάλα αυτά πρωταθλήματα. Είχαν πολύ καλά αποτελέσματα και θέσεις, ήταν ανταγωνιστικοί και απέκτησαν, κυρίως οι μικρότεροι αθλητές μας, πολύτιμες εμπειρίες για την συνέχεια. Έχουμε ένα μικρό διάστημα προπονητικής προετοιμασίας ώστε οι αθλητές να παρουσιαστούν έτοιμοι στους κρίσιμους αυτούς αγώνες. Ελπίζω στο διάστημα αυτό η προετοιμασία τους να προχωρήσει σωστά χωρίς προβλήματα, γιατί το ταλέντο και η θέληση των αθλητών αυτών, υπόσχεται εξαιρετικά αποτελέσματα και μεγάλες επιτυχίες. Καλή συνέχεια στα παιδιά και στους προπονητές τους. Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομοσπονδία μας η οποία δίνει μεγάλη σημασία στην συμμετοχή των αθλητών μας σε διεθνείς αγώνες όπου οι αθλητές μας έχουν άλλες προσλαμβάνουσες στις διοργανώσεις».