Ξυλούρης: «Κάθε χρόνο και καλύτερα»

Ο Νίκος Ξυλούρης μίλησε για το μίτινγκ «Ακρόπολις» στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ξυλούρης: «Κάθε χρόνο και καλύτερα»

Ο Νίκος Ξυλούρης είναι ο έφορος κολύμβησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, είναι ο εκπρόσωπός της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και αυτός που έχει πάρει στα χέρια του την προτεραιότητα της Ομοσπονδίας να αναβαθμίσει το μίτινγκ «Ακρόπολις».

Η λήξη τον βρήκε απόλυτα ικανοποιημένο: «Κάθε χρόνο και καλύτερα σε όλους τους τομείς», τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Είμαστε νομίζω μια πολύ καλή οργανωτική ομάδα, προσπαθούμε κάθε χρονιά να έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές μας και τους προπονητές τους γιατί για αυτούς αξίζει να προσπαθούμε. Να τους βοηθάμε να νοιώθουν ακόμα καλύτερα και πιο άνετοι, πιο δυνατοί και να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Και του χρόνου, μια ολυμπιακή χρονιά, θα πάμε ακόμα καλύτερα σε όλα. Πάμε βήμα-βήμα. Η φετινή αναβάθμιση σε σύγκριση και με τη περυσινή διοργάνωση, ήταν το καλύτερο test event για τη μεγάλη διοργάνωση του Οκτωβρίου, το World Cup, που με μεγάλη μας χαρά μας ανατέθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ετοιμαζόμαστε 13-15 Οκτωβρίου με ακόμα καλύτερες συνθήκες σε αυτό το υπέροχο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ να κάνουμε ένα πολύ δυνατό Παγκόσμιο Κύπελλο και να δείξουμε για μια ακόμα φορά στη Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι κάνει πολύ καλά που μας εμπιστεύεται και έχει ξεκινήσει και μας δίνει πολύ μεγάλες διοργανώσεις, που τόσο πολύ έλειπαν από την ελληνική κολύμβηση.

Έχουμε γενικότερα πολύ μεγάλους στόχους για ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις: πρώτα το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το επόμενο «Ακρόπολις», αλλά δεν είναι μόνο οι διεθνείς διοργανώσεις. Την επόμενη εβδομάδα είναι το «Ακρόπολις juniors», μια νέα διοργάνωση που θέλουμε πολύ να επενδύσουμε καθώς είναι η νέα γενιά των αθλητών μας, τα παιδιά των προ-αγωνιστικών ηλικιών που θέλουμε να τα βοηθήσουμε να πάνε ακόμα καλύτερα, αμέσως μετά το Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, στη συνέχεια το Εθνικό Πρωτάθλημα open water στον Πειραιά, το Πανελλήνιο των masters, τον Ιούνιο το Comen Cup, μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που ήρθε στην Ελλάδα, έχουμε πάρα πολλά. Και πιστεύω αυτό που είδαμε αυτές τις μέρες, μας γεμίζει με πολύ μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό.

Τα όρια τα έχουν «πιάσει» εννέα παιδιά. Ο αριθμός αυτών που θα λάβουν μέρος θα είναι μεγαλύτερος, θα είμαστε μια μεγάλη αποστολή όπως πέρυσι στη Βουδαπέστη και όπως και στη Ντόχα το 2024. Το είπαμε από την αρχή, θα προσπαθήσουμε να βοηθάμε κάθε φορά τους αθλητές και τις αθλήτριές μας».