Από τους γονείς ζητούν τα… ρέστα για το λίφτινγκ στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου!

Η διοίκηση του ΕΑΚΗ θέλει να επιβάλει κεφαλικό φόρο 5€  στους αθλούμενους για τη χρήση της πισίνας. Στα κάγκελα οι γονείς, συγκαλούν γενική συνέλευση το Σάββατο.

Από τους γονείς ζητούν τα… ρέστα για το λίφτινγκ στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου!

Η πρόθεση (απόφαση;) της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) να επιβάλει 5 ευρώ κεφαλικό φόρο (ανά αθλητή) για ατομική χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου έχει αφήσει τους πάντες άναυδους με τους γονείς να είναι στα… κάγκελα.

Ζητά 5€ με την προϋπόθεση να αφαιρεθούν από τη συνδρομή των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους για εκμάθηση υγρού στίβου ή για αθλητισμό (και αγωνιστικό) σε σωματεία, αλλά αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί ότι το ΕΑΚΗ ούτε αναφέρει αν μπορεί να εγγυηθεί ο χώρος του κολυμβητηρίου θα είναι πάντα καθαρός ή θα έχει πάντα ζεστό νερό.

Στην ουσία η Διοίκηση του ΕΑΚΗ ζητά τα… ρέστα από τους γονείς για την πρόσφατη ανακαίνιση του κολυμβητηρίου και όχι από την πολιτεία όπως θα ήταν το σωστό. Γιατί άραγε;

Από την ημέρα που το ΕΑΚΗ (13/8/2018) ανακοίνωσε την πρόθεσή να επιβάλει αυτόν τον… φόρο στις οικογένειες σωματεία, γονείς και αθλητές είναι αναστατωμένοι και φρόντισαν να έρθουν σε επαφή με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο.

Οχτώ σωματεία υγρού στίβου της πόλης έστειλαν επιστολή στις 5/9/2018 τονίζοντας ότι “η χρέωση των 5 ευρώ ανά αθλούμενο μπορεί να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και θα οδηγήσει οικογένειες εκτός κολυμβητηρίου” και επίσης σημειώνουν ότι “τα σωματεία, σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, συνεχίζουν να συνεισφέρουν οικονομικά στη λειτουργία του κολυμβητηρίου, πολλές φορές μάλιστα προκαταβάλλοντας μισθώματα χρήσης”.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Κολυμβητηρίου «Λίντο» στις 14/9 έστειλε επιστολή στη Διοίκηση του ΕΑΚΗ τονίζοντας την διαφωνία του προς τον κεφαλικό φόρο και ζητά αναφέροντας: «Αν θεωρείτε ότι ο προϋπολογισμός σας δεν επαρκεί για τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων σας, να απευθυνθείτε για οικονομική ενίσχυση στη ΓΓΑ και να βρείτε άλλες πηγές εσόδων και όχι σε εμάς που αδυνατούμε να βγάλουμε και άλλα λεφτά από την τσέπη μας».

Μάλιστα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων έχει καλέσει όλα τα μέλη σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίους στις 4 μ.μ. στην αίθουσα Τύπου του Παγκρητίου Σταδίου (Θύρα 1), προκειμένου να συζητηθεί η επιβολή χρέωσης των 5€ το μήνα κατά άτομο.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΠΑΤΡΙΣ