Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων: Πρεμιέρα με Σίσκο στη Λίμα

Πρεμιέρα την Τρίτη (30/8) στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων που διεξάγεται στη Λίμα ως τις 4 Σεπτεμβρίου, με τους δύο κολυμβητές μας Απόστολο Σίσκο και Βασίλη Σοφικίτη, να δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων: Πρεμιέρα με Σίσκο στη Λίμα

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου, που τους συνοδεύει στην πρωτεύουσα του Περού και στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τονίζει: «Ξεκινάμε για τη τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς. Στόχος και των δυο αθλητών μας είναι να βρεθούν στη καλύτερη δυνατή κατάσταση παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε σε μια μακρά και δύσκολη αγωνιστική περίοδο, και να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε τελικούς.

Είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, θεωρώ όμως ότι οι αθλητές μας είναι σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο οπότε αναμένω να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν.

Θα προσπαθήσουμε να εγκλιματισθούμε στο Περού και για μια ακόμα φορά να εκπροσωπήσουμε επάξια τη κολυμβητική κοινότητα και τη πατρίδα μας. Πιστεύω πως θα επιστρέψουμε με αρκετά καλά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σοφικίτης, λέει για το ραντεβού της Λίμα: «Η συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων ήταν ένας στόχος που είχα από την αρχή της χρονιάς. Σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα και το όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα. Έχοντας περάσει μια δύσκολη χρόνια με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, αυτή η διοργάνωση θα είναι η τελευταία της χρονιάς.

Με τους προπονητές μου Άκη Οικονόμου και Νίκο Φλεριανό δουλέψαμε και δουλεύουμε για να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την περίοδο των αγώνων. Έπειτα από την προετοιμασία μου που κάναμε όλο αυτό το διάστημα νιώθω έτοιμος και δυνατός και περιμένω με ανυπομονησία τον πρώτο μου αγώνα.

Σίγουρα η συμμετοχή σε έναν τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το όνειρο κάθε αθλητή έτσι λοιπόν και εγώ βάζω σαν στόχο να βρεθώ σε κάποιον τελικό και από εκεί και πέρα να προσπαθήσω για το καλύτερο που μπορώ.

Ο τελικός είναι μέσα στις δυνατότητες και ελπίζω να τα καταφέρω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στην Κρήτη που βοήθησαν και έκαναν τα πάντα για να ολοκληρώσω σωστά την προετοιμασία μου για αυτό το πρωτάθλημα».

Αισιόδοξος και ο Απόστολος Σίσκος, που ανοίγει την Τρίτη (30/8) την αυλαία με τη συμμετοχή του στα 100μ ύπτιο, υπογραμμίζει: «Πιστεύω η εμπειρία στο Περού θα είναι μοναδική καθώς είναι πολύ τιμητικό να εκπροσωπείς την χώρα σου σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ήταν ένας στόχος από την αρχή, ίσως και ο πιο βασικός, όποτε θέλω να το ευχαριστηθώ στο έπακρο, και πιστεύω ότι θα πάρω αρκετές εμπειρίες μου θα μου χρησιμεύσουν για το μέλλον.

Στόχος μου είναι να μπω στο τελικό στα 200μ ύπτιο καθώς πιστεύω ότι είναι μια αρκετά μεγάλη επιτυχία να είσαι μέσα στους οκτώ καλύτερους στην ηλικία σου στον κόσμο αλλά πάνω από όλα θέλω να ευχαριστηθώ αυτή την εμπειρία».