Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Με άνεση στον τελικό η Πλατανιώτη

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο, με το οποίο «άνοιξε η αυλαία» του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη.

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Με άνεση στον τελικό η Πλατανιώτη

Στην έκτη διαδοχική συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση μεταξύ των 26 αθλητριών που μετείχαν στον προκριματικό και πήρε με άνεση το «εισιτήριο» για τον τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα (18/6, 17:00).

Η Πλατανιώτη συγκέντρωσε 88.6163 βαθμούς και άφησε εκτός τριάδας την Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (88.6075), την ώρα που η Γιουκίκο Ινούι από την Ιαπωνία ήταν πρώτη με 91.9189 βαθμούς και δεύτερη η Μάρτα Φιέντινα από την Ουκρανία με 90.9382 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέμπτη στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο κατετάγη η Βασιλική Αλεξανδρή. Η Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία εδώ και χρόνια εκπροσωπεί τα «χρώματα» της Αυστρίας, συγκέντρωσε 87.9133 βαθμούς και θα δώσει και αυτή το «παρών» στον αυριανό τελικό.