Κολύμβηση: Στον Άμπου Ντάμπι το δεύτερο γκρουπ της Εθνικής

Αναχώρησε για το Άμπου Ντάμπι το δεύτερο γκρουπ της Ελληνικής αποστολής που θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας και το FINA Marathon Swim World Series – Grand Finale, που αρχίζει αύριο (Πέμπτη, 16/12).

Κολύμβηση: Στον Άμπου Ντάμπι το δεύτερο γκρουπ της Εθνικής

Στο αεροπλάνο μπήκαν οι πρωταθλήτριες Άννα Ντουντουνάκη και Γεωργία Δαμασιώτη, το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και συνέφορος Κολύμβησης Νίκος Ξυλούρης, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο. Στο «Ελ.Βενιζέλος» βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» στην ομάδα μας στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς για την κολύμβηση.

Ήδη στο Άμπου Ντάμπι βρίσκονται οι Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Χρήστου, Γιώργος Σπανουδάκης, Δημήτρης Μάρκος, Μαρίλεια Δρασίδου, Άλκης Κυνηγάκης, Νεφέλη – Ευαγγελία Γιαννοπούλου, ο Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης της ΚΟΕ Βαγγέλης Κοζομπόλης, ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επιστημονικής υποστήριξης στην ΚΟΕ Αλέξανδρος Νικολόπουλος, ο συνεργαζόμενος Ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας και ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης.

Αύριο (Πέμπτη, 16/12) έχουμε πρεμιέρα στις ελληνικές συμμετοχές και πρώτα στο FINA Marathon Swim World Series – Grand Finale. Στις 04:00 ξημερώματα ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει ο τελικός στα 10 χλμ Ανδρών με την παρουσία του Άλκη Κυνηγάκη (73 συνολικά οι συμμετοχές) και στις 07:00 ο τελικός στα 10 χλμ Γυναικών με την Νεφέλη – Ευαγγελία Γιαννοπούλου (52 συμμετοχές).

Στις 07:30 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας (το απογευματινό πρόγραμμα από τις 16:00). Πρώτο αγώνισμα τα 400μ. Ελεύθερο Ανδρών με την παρουσία του Δημήτρη Μάρκου. Η Μαρίλεια Δρασίδου θα αγωνιστεί στον προκριματικό στα 50μ. Πρόσθιο Γυναικών, ο Απόστολος Χρήστου στα προκριματικά των 100μ. Ύπτιο Ανδρών και ο Ανδρέας Βαζαίος στον προκριματικό στα 200μ. Μικτή Ανδρών.