Φεντερίκα Πελεγκρίνι: Η τελευταία ξεχωριστή κούρσα και η Μουφά που δεν ξέχασε (vid)

Η σπουδαία Ιταλίδα κολυμβήτρια, Φεντερίκα Πελεγκρίνι είπε αντίο με ένα ξεχωριστό τελευταίο 50άρι.

Φεντερίκα Πελεγκρίνι: Η τελευταία ξεχωριστή κούρσα και η Μουφά που δεν ξέχασε (vid)

Στο Τόκιο ήταν η τελευταία μεγάλη παράσταση για τη σπουδαία Φεντερίκα Πελεγκρίνι. Η Ιταλίδα σούπερ σταρ κολύμπησε για τελευταία φορά στην πατρίδα της στο πρωτάθλημα κλειστής πισίνας (25άρα πισίνα) όπου κέρδισε και τον 130ο τίτλο της καριέρας της (200μ. ελεύθερο με 1:54.95).

Η 33χρονη αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα της, στο εθνικό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας στο Ρικιόνε.

Στην Ιταλία βρέθηκαν μερικές από τις μεγάλες αντιπάλους που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Το αντίο της απόλυτης σταρ Φεντερίκα Πελεγκρίνι με τα ξεχωριστά τατουάζ (vid)

Οι Καμέλια Πότεκ (Ρουμανία), Σάρα Ισάκοβιτς (Σλοβενία), Εβελιν Βεράζτο (Ουγγαρία), Σάρα Σιέστρεμ (Σουηδία), Φέμκε Χέεμσκερκ (Ολλανδία), Αλίτσε Μιτζάου (Ιταλία).

Οι έξι αθλήτριες συνόδευσαν την Πελεγκρίνι σε μία τελευταία κούρσα. Στο πιο όμορφο και ξέγνοιαστο 50άρι της Φεντερίκα, που δεν ξέχασε φυσικά την Καμίλ Μουφά. Τη Γαλλίδα κολυμβήτρια που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και η Πελεγκρίνι πήγε και τοποθέτησε το σκουφάκι και τα γυαλάκια της στην πρώτη διαδρομή, σε μια συγκινητική σκηνή, στο αντίο της 33χρονης Πελεγκρίνι.

Θυμίζουμε πως η Μουφά σκοτώθηκε το 2015, όταν μετείχε στα γυρίσματα του τηλεοπτικού ριάλιτι τύπου survivor με τον τίτλο «Drop» του γαλλικού καναλιού TF1. Συνολικά εκείνη την ημέρα δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων που πετούσαν σε μια τουριστική περιοχή της Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή.

Μεταξύ των νεκρών η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτίν και η ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, γνωστή και ως «μικρή σύντροφος του Ατλαντικού».