Το αντίο της απόλυτης σταρ Φεντερίκα Πελεγκρίνι με τα ξεχωριστά τατουάζ (vid)

Η απόλυτη σταρ της παγκόσμιας κολύμβησης είπε αντίο. Φινάλε για την Ιταλίδα Φεντερίκα Πελεγκρίνι, το άστρο της οποίας ανέτειλε στην Αθήνα το 2004!

Το αντίο της απόλυτης σταρ Φεντερίκα Πελεγκρίνι με τα ξεχωριστά τατουάζ (vid)

Η απόλυτη σταρ εδώ και 17 χρόνια! Ο λόγος φυσικά για την Ιταλίδα Φεντερίκα Πελεγκρίνι, η οποία κλέβει την παράσταση εντός και εκτός πισίνας. Στην Αθήνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, την έμαθε ο κόσμος και έκτοτε είναι στην κορυφή, αν και έχει ακούσει πολλά, ενώ η πρώτη εμφάνισή της σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το 2003 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, σε ηλικία 15 ετών!

Η Πελεγκρίνι έκλεισε τα αυτιά της, δεν απάντησε στους επικριτές της και προπονήθηκε σκληρά, για να πει στο Τόκιο αντίο με ψηλά το κεφάλι.

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα αποχωρήσω. Δεν φοβάμαι να πω αντίο» είχε πει πριν από τρία χρόνια η πρώτη Ιταλίδα χρυσή Ολυμπιονίκης (2008, 200 μ. ελεύθερο) στην κολύμβηση, που ήταν δεύτερη τέσσερα χρόνια πριν στην πατρίδα μας.

Είναι η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με τον απίστευτο χρόνο 1.52.98 από το 2009 στα 200 μ. Ελεύθερο, σε ένα αγώνισμα όπου είναι η μοναδική στον κόσμο με οκτώ σερί κατακτήσεις μεταλλίων (2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ έχει ψηφιστεί από τους Ιταλούς ως η κορυφαία αθλήτρια της χώρας όλων των εποχών.

Η Ιταλίδα σούπερ σταρ έχει αρκετά τατουάζ. Δεσπόζει φυσικά το τριαντάφυλλο, που περιέχει τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας, καθώς και το όνομα Αλμπέρτο, που αναφέρεται φυσικά στον προπονητή της Καστανιέτι που πέθανε πριν από δώδεκα χρόνια. Το πρώτο τατουάζ (ένας κινέζικος δράκος στον αστράγαλο) για την Πελεγκρίνι... ήρθε το 2002, όταν σε ηλικία 14 ετών κέρδισε τον πρώτο τίτλο.

«Είναι ένα βραβείο για τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει» είχε πει τότε στους γονείς της, καθώς αντιδρούσαν στο τατουάζ. Πέρα από τα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μετρά 6 τίτλους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα 25άρας, 15 σε ευρωπαϊκά 50άρας και άλλα 15 σε ευρωπαϊκά 25άρας πισίνας, ενώ είναι εκείνη που σταμάτησε την Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέκι, το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όταν την κέρδισε στο 200άρι ελεύθερο, σε μια κούρσα που θα μείνει στην ιστορία, κι αυτό γιατί η Ιταλίδα δεν είχε κάτι καλύτερο για εμάς στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας της.

O τελικός των 200μ. ελεύθερο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τα ξημερώματα της Τετάρτης, αποτέλεσε το φινάλε. Έχει δηλώσει συμμετοχή και στα 100μ. ελεύθερο αλλά δεν αναμένεται να την δούμε να φτάνει ψηλά.

«Αποχωρώ ήρεμη, έχοντας ζήσει απίστευτες στιγμές. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι, που το αγάπησα από την αρχή ως το τέλος. Όταν ακούμπησα στον τοίχο, σκέφτηκα ότι τελείωσε. Έχω αποδεχθεί ότι το πρώτο κομμάτι της ζωής μου σταματάει. Η απόφασή μου είναι οριστική και ένας Ολυμπιακός τελικός είναι ιδανικό τελείωμα», τόνισε η Πελεγκρίνι.