Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας: Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής

Επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας (8/11) η ελληνική αποστολή από το Καζάν, όπου και διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας. 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας: Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής

Οι Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Μαρία – Θάλεια Δρασίδου, Δημήτρης Μάρκος και Γιώργος Σπανουδάκης και οι προπονητές τους Παναγιώτης Βελέντζας και Τάσος Καράμπελας, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Γκούντας και το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ (εκπρόσωπος των αθλητών) Κέλλυ Αραούζου που ήταν η αρχηγός της αποστολής επέστρεψαν στη βάση τους. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ανδρέας Βαζαίος, ταξίδεψε για το Λονδίνο απευθείας από το Καζάν.

Την αποστολή, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος και το μέλος του δ.σ., Νίκος Ξυλούρης.

«Συγχαρητήρια, εύχομαι να συνεχίσετε ακόμη πιο δυνατά την πορεία σας. Αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές, αλλά στα σωματεία που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Μπροστά μας έχουμε μία νέα πρόκληση, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αμπού Ντάμπι και νομίζω ότι θα είμαστε κι εκεί πανέτοιμοι», ανέφερε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Ο Νίκος Ξυλούρης, είπε: «Η εμφάνιση ήταν η πλέον πετυχημένη στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης. Όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Μας...άνοιξε η όρεξη για το Παγκόσμιο. Το 2022 έχει πολλές διοργανώσεις - προκλήσεις αλλά είμαι βέβαιος πως όλα τα παιδιά, και αυτά που ήταν στο Καζάν, αλλά και τα υπόλοιπα που ανήκουν στην Εθνική ομάδα, θα δώσουν πάλι τον καλύτερο τους εαυτό και θα μας προσφέρουν νέες συγκινήσεις και επιτυχίες».



Η Κέλλυ Αραούζου επεσήμανε: «Είμαι εξαιρετικά συγκινημένη που από αυτή την πλευρά πλέον βλέπω τους αθλητές μας να κερδίζουν μετάλλια και να φτάνουν τη χώρα μας ψηλά. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και για τα μηνύματα αγάπης που δεχτήκαμε. Θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και να βοηθάμε τα παιδιά.»

Άννα Ντουντουνάκη: «Ήταν μία ιδιαίτερη διοργάνωση καθώς ακολούθησε των Ολυμπιακών Αγώνων. Για εμένα πήγε πολύ καλά, ήταν το απόλυτο που κατάφερα να πάρω και στα δύο αγωνίσματά μου, δηλαδή μετάλλιο. Χαίρομαι που έχω καταφέρει να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Σαν αποστολή πήγαμε όλοι πολύ καλά, κάναμε πανελλήνια ρεκόρ και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου, τον γυμναστή μου και σε όλη την ομάδα που δουλεύουμε μαζί. Ελπίζω να έχουμε μία καλή πορεία στο μέλλον.»

Απόστολος Χρήστου: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις επιδόσεις μου και το μετάλλιο. Χαίρομαι όμως που όλη η αποστολή πήγε πολύ καλά, κάναμε όλοι πανελλήνιο ρεκόρ και πετύχαμε τους στόχους μας. Τώρα ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο και πιστεύω θα είμαστε όλοι σε πολύ καλό επίπεδο.»

Δημήτρης Μάρκος: «Ευχαριστήθηκα πολύ τη διοργάνωση, χαίρομαι που η ελληνική αποστολή πήγε τόσο καλά με πέντε μετάλλια και πανελλήνια ρεκόρ. Προσωπικά βελτίωσα πολύ τους χρόνος μου, έκανα τρία πανελλήνια ρεκόρ και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Μαρίλεια Δρασίδου: «Χαίρομαι που έβαλα το λιθαράκι μου σε αυτή την επιτυχημένη αποστολή και εξασφάλισα μία ακόμη ευκαιρία στο Αμπού Ντάμπι. Ανυπομονώ να πάνε όλα καλά κι εκεί. Ευχαριστούμε πολύ τους προπονητές μας.»

Γιώργος Σπανουδάκης: «Ατομικά ρεκόρ, ένας τελικός και τρεις ημιτελικοί. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, μία ωραία διοργάνωση και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και τώρα έχω πολλή δουλειά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Δεκεμβρίου.»


Παναγιώτης Βελέντζας: «Ήταν ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έκανε η ελληνική κολύμβηση, δώσαμε το παρών σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση με εξαιρετικές επιδόσεις και αυτό δείχνει ότι έχουμε αλλάξει επίπεδο και μπορούμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Πέντε μετάλλια, πολλά πανελλήνια ρεκόρ, δείχνουν ότι οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους επί ίσοις όροις. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μου, στους προπονητές, και εύχομαι να έχουμε μία καλή συνέχεια στο Αμπού Ντάμπι.»

Τάσος Καράμπελας: «Η αποστολή ήταν άκρως επιτυχημένη, τα παιδιά πέτυχαν πανελλήνια ρεκόρ, έφτασαν στους ημιτελικούς, στους τελικούς, ο Ανδρέας, η Άννα, ο Αποστόλης έδειξαν πόσο μεγάλοι αθλητές είναι κρατώντας στα χέρια τους ένα ακόμη μετάλλιο από αυτό το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε ελπιδοφόρα.»