Ντουντουνάκη: «Το κολυμβητήριο των Χανίων είναι παρατημένο τελείως»

Ξέσπασμα, δικαιολογημένο, για την κατάσταση του κολυμβητηρίου των Χανίων από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Ντουντουνάκη.

Ντουντουνάκη: «Το κολυμβητήριο των Χανίων είναι παρατημένο τελείως»

Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια μίλησε στο Κρήτη TV, θίγοντας για μία ακόμα φορά το συγκεκριμένο ζήτημα. «Γενικά η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει στον αθλητισμό. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τα Χανιά… Το κολυμβητήριο είναι παρατημένο τελείως. Τώρα που το είδα από κοντά ξανά, θα πω ότι η κατάστασή του… δεν είναι σοβαρή! Δεν είναι για να φιλοξενεί αθλητές αυτού του επιπέδου που έχει. Είναι ντροπή, για να το πω ξεκάθαρα. Θα προσθέσω όμως και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που έχει ο νομός… Θεωρώ πως έχουμε τους αθλητές που θα μπορούσαν να φέρουν κόσμο στα Χανιά και αν επενδύσουμε στις εγκαταστάσεις θα μπορούσε να δημιουργηθεί και αυτό που λέμε αθλητικός τουρισμός. Να έρθουν μεγάλες διοργανώσεις, κόσμος και χρήματα στον τόπο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει γίνει, αλλά δεν μπορώ να το κάνω από μόνη μου. Μακάρι να το καταλάβουν οι αρμόδιοι…», σχολίασε η Ντουντουνάκη.

Για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε: «Αρχικά να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που έχω γυρίσει πίσω στα Χανιά. Έχουμε περιθώριο τώρα για διακοπές μετά από δύο δύσκολα χρόνια. Η ολυμπιακή χρονιά ήταν δύσκολη και έγινε… επί δύο, άρα ακόμα πιο δύσκολη. Πήγα στο Τόκιο με έναν στόχο, με κόπους και αφιερώθηκα σε αυτόν. Ε, νομίζω πως ήταν λογικό να ξεσπάσω. Τη στιγμή που με ρώτησαν, ο αγώνας μου ήταν πολύ κοντά. Βγήκε πολλή ένταση και πίεση και δεν μπορούσα να μην έχω ξεσπάσει. Ωστόσο και την επόμενη κιόλας μέρα να με ρωτάγατε θα έλεγα ότι είμαι πολύ ικανοποιημένη από αυτά που πέτυχα στη χρονιά. Και στο Ευρωπαϊκό και στην Ολυμπιάδα έβγαλα όταν έπρεπε νομίζω τον καλύτερό μου εαυτό και πολύ δυνατές κούρσες. Τη μια φορά ήμουν πιο τυχερή από την άλλη, αλλά έτσι είναι στη ζωή. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου, οι τόσο υψηλές θέσεις έχουν έρθει με σκληρή δουλειά και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Μακάρι ο τρόπος που έμεινα εκτός τελικού στο Τόκιο να μου δώσει δύναμη για την επόμενη τριετία. Μακάρι να ισχύει αυτό που λέμε, ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται και να λειτουργήσει θετικά. Είναι θετικό ότι είναι τρία τα χρόνια ως το Παρίσι. Το κάνει να μοιάζει πιο εύκολο και πιο βατό σαν στόχο. Να είμαστε καλά, αυτό είναι το βασικότερο με όσα έχουν συμβεί και να έχω όρεξη για να πάω ακόμα καλύτερα στο μέλλον συνεχίζοντας. Θεωρώ ότι έχω ακόμα πράγματα να δώσω».