Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Παπαστάμος: «Να απολαύσω κάθε στιγμή στην πισίνα»

Ο Απόστολος Παπαστάμος στοχεύει να απολαύσει την παραμονή του στο Τόκιο και να του μείνει αξέχαστη η πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα αγωνίσματα της κολύμβησης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Παπαστάμος: «Να απολαύσω κάθε στιγμή στην πισίνα»

Για την πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιάδα ετοιμάζεται ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο 20χρονος Έλληνας κολυμβητής σκοπεύει να απολαύσει το ταξίδι στο όνειρο, όπως δηλώνει ο ίδιος, που αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για κάθε αθλητή. Ένα όνειρο που είχε από μικρό παιδί και το συντηρούσε μέσα από τις επιτυχίες που ήρθαν τα τελευταία χρόνια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας στην κατηγορία των νέων θα κολυμπήσει στα 200 και 400 μέτρα μικτής ατομικής στη διοργάνωση του Τόκιο και δηλώνει ευγνώμων που θα είναι μέλος της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής.

«Ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, ένα ταξίδι που ήταν πάντα όνειρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ υγιής και έχοντας κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Στόχος μου είναι να απολαύσω κάθε στιγμή και να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό μέσα στην πισίνα», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Πιστεύω ότι η ομάδα της κολύμβησης είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε αρκετές επιτυχίες. Είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος αυτής της ομάδας μαζί με τόσο ικανούς και μεγάλους αθλητές».

Ο Παπαστάμος ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2019 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων του 2019 στα 200 και 400 μέτρα μικτή ατομική, καθώς και δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων του 2018 στα 400 μέτρα μικτή ατομική. Φιλοδοξεί στην παρθενική παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και να κερδίσει εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον ώστε να μπει στην ελίτ του αθλήματος.