Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Στον τελικό Γκολομέεβ και Ντουντουνάκη! (vids)

Στους τελικούς των 50 μέτρων ελεύθερο και 50 μέτρων πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης προκρίθηκαν ο Κριστιάν Γκολομέεβ και η Άννα Ντουντουνάκη αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Στον τελικό Γκολομέεβ και Ντουντουνάκη! (vids)

Σπουδαίο απόγευμα για την ελληνική κλασική κολύμβηση στην έκτη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πραγματοποιείται στην Βουδαπέστη.

Η «τορπίλη» της ελληνικής κολύμβησης, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέλαβε την πρώτη θέση στον ημιτελικό των 50 μέτρων ελεύθερο και έθεσε υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο στον αυριανό τελικό. Ο Κριστιάν εντυπωσίασε στην κούρσα και με επίδοση 21.60 πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος με 21.44.

Εντυπωσιακή ήταν και η Άννα Ντουντουνάκη που κατέλαβε την 7η θέση στα 50 πεταλούδα με νέο πανελλήνιο ρεκόρ και θα λάβει μέρος στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος. Η Άννα πέτυχε 25.93 έναντι 26.09 (8/4/21) που ήταν η προηγούμενη πανελλήνια επίδοση της ίδιας.

Σχολιασμό των δυο εξαιρετικών επιδόσεων από τους πρωταγωνιστές μας έκανε στην σελίδα της ΚΟΕ ο Άκης Οικονόμου, προπονητής του Κριστιάν Γκολομέεβ και ένας εκ των πέντε τεχνικών που βρίσκονται στην Ουγγαρία συνοδεύοντας την ελληνική αποστολή.

«Στόχος μας είναι ο Κριστιάν να διακριθεί στο Τόκιο. Αυτός είναι ο προσανατολισμός και δεν αποκλίνουνε από την πορεία μας. Είμαστε εκεί που θέλουμε ενόψει του καλοκαιριού. Είχαμε ένα άγχος να προλάβουμε την διοργάνωση της Βουδαπέστης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αύριο στον τελικό πάμε με την καλύτερη επίδοση από όλους.

Ο Κριστιάν έχει μια ηρεμία και μια εμπειρία που τον βοηθούν. Στόχος μας είναι ένα μετάλλιο στον τελικό. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα υπάρχουν προσδοκίες. Αύριο θα είναι ένα ακόμη δυνατό τεστ για τον αθλητή. Στόχος το μετάλλιο και τα μηδενικά λάθη στην κούρσα» τόνισε ο Άκης και προσέθεσε:

«Η Άννα Ντουντουνάκη ήταν υπέροχη. Εκπληκτική κούρσα και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Μεγάλη η επιτυχία της αφού μπόρεσε να διαχειριστεί τα όσα σημαντικά διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Μπράβο της. Στον τελικό όλα είναι πιθανά».