Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βουδαπέστης: Αναχωρούν τη Δευτέρα (10/5) οι Γιαννοπούλου και Κυνηγάκης

Αναχωρούν την Δευτέρα 10 Μαΐου για την Βουδαπέστη οι πρωταθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης, Νεφέλη Γιαννοπούλου και Άλκης Κυνηγάκης. 

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βουδαπέστης: Αναχωρούν τη Δευτέρα (10/5) οι Γιαννοπούλου και Κυνηγάκης

Αναχωρούν την Δευτέρα 10 Μαΐου για την Βουδαπέστη οι πρωταθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης Νεφέλη Γιαννοπούλου και Άλκης Κυνηγάκης προκειμένου να λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θα τους συνοδεύσει ο προπονητής Βαγγέλης Κοζομπόλης που εκφράσθηκε στην σελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους των δυο παιδιών στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Ο 23χρονος Άλκης Κυνηγάκης και η 20χρονη Νεφέλη Γιαννοπούλου θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων Ανδρών – Γυναικών, που θα διεξαχθεί 12-16.5.2021 στη Βουδαπέστη» τονίζει ο Βαγγέλης Κοζομπόλης και προσθέτει:

«Πρόκειται για δύο νέους σε ηλικία, πολύ ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες της νέας γενιάς της Ελληνικής κολύμβησης, που δουλεύουν σκληρά και οραματίζονται να ακολουθήσουν κι εκείνοι τον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών, που χάραξαν οι σπουδαίοι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου και Μαριάννα Λυμπερτά, στο άθλημα της κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων.

Ο Άλκης και η Νεφέλη, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και αγωνιστική ετοιμότητα, πράγμα που μας κάνει να αισιοδοξούμε για πολύ καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Βέβαια, λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών και των πολλών αστάθμητων παραγόντων που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα Κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων, πέρα από τις κολυμβητικές και ψυχο-νοητικές ικανότητες που απαιτούνται, καθοριστικό ρόλο παίζει η συλλογή και αξιοποίηση των αγωνιστικών εμπειριών, κάτι που αποτελεί και τον βασικότερο στόχο για την 20χρονη Νεφέλη Γιαννοπούλου. Είναι πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ΚΟΕ δείχνει διάθεση να στηρίξει τους Έλληνες πρωταθλητές δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και ελπίζω αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί ακόμα πιο οργανωμένα και εντατικά τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα.

Ο Άλκης Κυνηγάκης, έχει μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία και ήδη κάποιες σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Με τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών, έχει δείξει ότι έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει σε διεθνές επίπεδο και αυτό θα επιδιώξει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν και μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι η συμμετοχή και διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι κολυμβητές βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματος και ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η σπουδαιότερη των τελευταίων 18 μηνών, ο συντελεστής δυσκολίας επίτευξης διάκρισης σ’ αυτή είναι πολύ μεγάλος. Βάσει των παραπάνω, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια καταπληκτική ευκαιρία για τον Άλκη, να δοκιμάσει τις δυνάμεις και την στρατηγική του στον αγώνα, καθώς και να διεκδικήσει μια από τις οκτώ πρώτες θέσεις στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων».

Πηγή: ΚΟΕ