Κολύμβηση: Δυο μετάλλια στο φινάλε για την ελληνική αποστολή στη Μασσαλία

Δυο ακόμη μετάλλια για την ελληνική αποστολή στο φινάλε των αγώνων του μίτινγκ κολύμβησης στη Μασσαλία. Οι Χρήστου, Δαμασιώτη ανέβηκαν στο βάθρο. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Κολύμβηση: Δυο μετάλλια στο φινάλε για την ελληνική αποστολή στη Μασσαλία

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο (το τρίτο) στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ Golden Tour που ολοκληρώθηκε την σήμερα (21/3) στη Μασσαλία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που είχε κατακτήσει δυο χάλκινα μετάλλια στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο τις προηγούμενες ημέρες, πήρε ένα ακόμη σήμερα (21/3) στα 50 ύπτιο (δεύτερος).

Το τρίτο μετάλλιο του Χρήστου ήταν το τέταρτο της δεκαμελούς αποστολής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην διοργάνωση. Κι αυτό γιατί η Γεωργία Δαμασιώτη κατάφερε να πάρει το χάλκινο στα 200 πεταλούδα με χρόνο 1.00.48.

Ατομικό ρεκόρ από τον Απόστολου Χρήστου στα 100 ελεύθερο (48.89). Ατομικό ρεκόρ (2.01.30) σημείωσε ο Απόστολος Παπαστάμος στα 200 πεταλούδα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον μικρό τελικό.

Τα αποτελέσματα των τελικών της Κυριακής:

50 ύπτιο: Χρήστου 25.21, 2ος - Μακρυγιάννης 25.68, 7ος.

100 πρόσθιο: Θώμογλου 1.02.72, 12ος (4ος στον μικρό τελικό).

100 πεταλούδα: Δαμασιώτη 1.00.48, 3η.

200 πεταλούδα: Δημητριάδης 2.00.53, 6ος - Παπαστάμος 2.01.30, 9ος (1ος στον μικρό τελικό με ατομικό ρεκόρ).

400 ελεύθερο: Κυνηγακης 3.57.87, 14ος (6ος στον μικρό τελικό) - Εγγλεζάκης 4.01.82, 16ος (8ος στον μικρό τελικό).

100 ελεύθερο: Χρήστου 48.89, 9ος (1ος στον μικρό τελικό).

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου στην Μασσαλία με τελευταία κούρσα ένα ατομικό ρεκόρ στα 100 ελεύθερο και καλές επιδόσεις στα αγωνίσματα του ύπτιου. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο» τόνισε ο Απόστολος Χρήστου, πρωταγωνιστής της αποστολής στην Γαλλία.

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και είμαι σχετικά ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου. Ήταν, θα έλεγα, κάπως δύσκολο μετά από καιρό να προσαρμοστώ στο κλίμα των αγώνων καθώς το διάστημα αποχής είναι πολύ μεγάλο. Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να αισθανθώ καλύτερα και να πλησιάσω ακόμα περισσότερο τα ρεκόρ μου» τόνισε η Γεωργία Δαμασιώτη.

«Οι αγώνες έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική ομάδα. Τα παιδιά κατάφεραν ατομικά ρεκόρ σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές μίτινγκ απέναντι σε κολυμβητές και κολυμβήτριες πολύ καλά προετοιμασμένους για αυτούς τους αγώνες. Είναι φανερό ότι η έλλειψη αγώνων στην Ελλάδα έχει επηρεάσει τους αθλητές μας αλλά συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο ενόψει των υποχρεώσεων για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες αντρών - γυναικών και για την ολυμπιάδα του Τόκιο» υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βελέντζας, ο συνοδός ομοσπονδιακός προπονητής.

«Ήταν μια ακόμα σημαντική διοργάνωση πριν το πανευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και τελείωσε με θετικό αποτύπωμα για την ελληνική κολύμβηση. Παρά την έλλειψη αγώνων και παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η φετινή χρόνια, είχαμε κάποιες πολύ καλές επιδόσεις όπως αυτή σήμερα του Χρήστου με 48:89 στα 100 ελεύθερο, αλλά και κάποιες εμφανίσεις που δεν μας ικανοποίησαν. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε στο πανευρωπαϊκο της Βουδαπέστης να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία» κατέληξε ο έτερος των προπονητών - συνοδών, ο Μίλτος Κανελλόπουλος.