Γκολομέεβ: Τι θα συμβεί εάν παρουσιαστεί στη Ρόδο να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία

Ο προπονητής του Κριστιάν Γκολομέεβ, Άκης Οικονόμου εξήγησε τι θα συμβεί εάν και εφόσον τελικά ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πάρει αναβολή και υποχρεωθεί να παρουσιαστεί στη Ρόδο μέσα στον μήνα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Γκολομέεβ: Τι θα συμβεί εάν παρουσιαστεί στη Ρόδο να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία

Έκκληση προς την Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να συνδράμει στο αίτημα του Κριστιάν Γκολομέεβ για αναβολή στράτευσης έως το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, απηύθυνε ο προπονητής του Ελληνα πρωταθλητή κολύμβησης, Άκης Οικονόμου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ενα 90,4 Fm.

«Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είχε ζητήσει αρχικά αναβολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, προκειμένου να προετοιμαστεί και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, που ήταν προγραμματισμένοι να διαξεχθούν το καλοκαίρι του 2020.

Η μετάθεση, όμως, της διοργάνωσης εξαιτίας της Covid 19 για τον προσεχή Ιούλιο μας ανάγκασε να ζητήσουμε, μέσω της ΚΟΕ, νέα αναβολή ώστε ο Κριστιάν και να προετοιμαστεί απρόσκοπτα, αλλά και να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έχει ως στόχο και τη διάκριση.

Ο Γκολομέεβ ανάμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον στρατό

Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε από την στρατολογία πως αυτό δεν είναι εφικτό» εξήγησε ο επιτυχημενός τεχνικός και πρόσθεσε: «Ο πρωταθλητής μας δεν ζητά να μην πάει στρατό. Απεναντίας το θεωρεί υποχρέωσή του. Αυτό που ζητά είναι να μην παρουσιαστεί προ τον Ολυμπιακών Αγώνων.

Θα πρέπει να βοηθήσει και ο υφυπουργός αθλητισμού. Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης έχει αποδείξει πως είναι πάντα στο πλευρό των αθλητών και στα δίκαια αιτήματά τους».

Ο Οικονόμου εξήγησε τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο πρωταθλητής κολύμβησης του Εθνικού ΟΦΠΦ παρουσιαστεί στο τέλος Μαρτίου στη Ρόδο για να υπηρετήσει τη θητεία του:

«O Γκολομέεβ επέλεξε να κάνει προετοιμασία στις ΗΠΑ, αφού στη χώρα μας τα κολυμβητήρια ανοιγόκλειναν λόγω της πανδημίας. Εάν έρθει για να παρουσιαστεί στον στρατό και συγκεκριμένα στη Ρόδο, θα χάσει περισσότερες από 30 ημέρες προπονήσεων, αφού θα αναγκαστεί να μπει σε καραντίνα, αλλά και να κάνει το πρώτο κομμάτι της στρατιωτικής εκπαίδευσης μέχρι να τοποθετηθεί στο ΑΣΑΕΔ.

Διαθεσόπουλος για Γκολομέεβ: «Παράκληση να ικανοποιηθεί το αίτημά του»

Αυτό θα είναι καταστροφικό για το προπονητικό πλάνο, που έχει ως στόχο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας με αξιώσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο».