Διαθεσόπουλος για Γκολομέεβ: «Παράκληση να ικανοποιηθεί το αίτημά του»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πήρε άμεσα θέση για το θέμα που προέκυψε με τον Κριστιάν Γκολομέεβ.

Διαθεσόπουλος για Γκολομέεβ: «Παράκληση να ικανοποιηθεί το αίτημά του»

Να υπηρετήσει την πατρίδα ως φαντάρος ή να την εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καλείται ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Θέλει το δεύτερο και ζητά βοήθεια από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Για το θέμα εκφράστηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος τονίζοντας:

«Απευθύνω παράκληση στους αρμόδιους υπουργούς να ικανοποιήσουν το αίτημα του αθλητή. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο και είναι υποψήφιος για ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Ο Κρίστιαν σήμερα υπηρετεί την πατρίδα μέσα από τις υπηρεσίες που της προσφέρει προετοιμαζόμενος για την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ο αθλητής δεν ζητά την απαλλαγή του από το Στράτευμα. Θέλει μόνο μία αναβολή, έτσι ώστε να καταταγεί αμέσως μετά την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Παράκληση να ικανοποιηθεί το αίτημά του».

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αποκάλυψε ότι η προσπάθειά του για διάκριση στο Τόκιο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, καθώς πρέπει να παρουσιαστεί στις 18 Μαρτίου για να πραγματοποιήσει την στρατιωτική του θητεία.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημά για αναβολή λόγω του ότι ο Κρίστιαν Γκολομέεβ είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του Τόκιο απάντησε ότι: «δεν δύναται να εξεταστεί το αίτημά του τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθότι δεν βρίσκει έρεισμα σε διατάξεις της κείμενης στρατολογικής νομοθεσίας»