Τεχνική κολύμβηση: Αίτημα της ΚΟΕ στη ΓΓΑ για άδεια προπόνησης σε επιπλέον 60 αθλητές

Μέσω επιστολής της στον Γιώργο Μαυρωτά, η ΚΟΕ ζητεί από τη ΓΓΑ να δοθεί άδεια για προπόνηση 60 επιπλέον αθλητών και αθλητριών της τεχνικής κολύμβησης.

Τεχνική κολύμβηση: Αίτημα της ΚΟΕ στη ΓΓΑ για άδεια προπόνησης σε επιπλέον 60 αθλητές

Αίτημα προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, για την άδεια προπόνησης επιπλέον 60 αθλητών και αθλητριών της τεχνικής κολύμβησης κατέθεσε σήμερα (2/2) η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το αίτημα της ομοσπονδίας βασίζεται στην προτεραιότητα να μη δημιουργηθούν αθλητές δύο ταχυτήτων, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τον αγώνα των επίλεκτων αθλητών μικρότερων κατηγοριών.

Η επιλογή των εξήντα έγινε με γνώμονα το τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη τον Αύγουστο του 2020, αφενός με την κατάκτηση μεταλλίου σε αυτό και αφετέρου με την ποιότητα των επιδόσεων.

Οι προτεινόμενοι αθλητές και αθλήτριες διεκδικούν την είσοδο στις εθνικές μας ομάδες και τη συμμετοχή στις παρακάτω διεθνείς διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν φέτος:

* 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Λινιάνο, 13-19 Ιουνίου)

* Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Τομσκ, 3-9 Ιουλίου)

Στην επιστολή της ΚΟΕ προς τον γ.γ.Α. επισημαίνεται ότι η διασφάλιση της προπονητικής δραστηριότητας και της υγείας των αθλητών αποτελεί συλλογική προσπάθεια, με βάση όλες τις προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που τίθενται από πλευράς υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τις 15 Ιανουαρίου έχει δώσει σχετική άδεια προπόνησης σε 33 αθλητές και αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων τεχνικής κολύμβησης.