Επανεκλογή του Διαθεσόπουλου στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου θα συνεχίσει να είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, καθώς επανεξελέγη μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν σήμερα (8/11).

Επανεκλογή του Διαθεσόπουλου στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου

Τη θητεία του ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου ανανέωσε για τέσσερα ακόμη χρόνια ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μετά την επανεκλογή του στις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα (8/11) στο πλαίσιο του κογκρέσου της LEN.

Η εκλογή του Έλληνα αθλητικού παράγοντα σημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος και του μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μετά τον Ιούνιο του 2021 (τότε είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στη FINA), καθώς τέσσερις εκπρόσωποι του μπιρό της LEN εκλέγονται αυτομάτως και στη διοίκηση της FINA.

Οι σημερινές διαδικασίες στη LEN έγιναν διαδικτυακά. Tο κογκρέσο με τηλεδιάσκεψη και οι εκλογές ηλεκτρονικά, με ειδική υπηρεσία που εξασφάλιζε το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε καθολική συμμετοχή, αφού έλαβαν μέρος και ψήφισαν και οι 52 ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της LEN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαθεσόπουλος είναι πλέον ο μακροβιότερος εκλεγείς στο μπιρό της LEN, αλλά και από τους εκπροσώπους της στο μπιρό της FINA.

Κατά τα άλλα, στη θέση του προέδρου της LEN επανεξελέγη o Ιταλός Πάολο Μπαρέλι, ο οποίος επικράτησε με συντριπτική διαφορά του Γάλλου υποψηφίου Ζιλί Σετσιονάλ (86-13). Γενικός γραμματέας παραμένει ο Βρετανός Ντέιβιντ Σπαρκλς, ενώ ο Ισπανός Φερνάντο Καρπένα εξελέγη νέος ταμίας.

Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου, αλλά και γενικότερα για την ΚΟΕ, τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη με εξέλεξε για άλλη μια φορά αντιπρόεδρο στη LEN και μέλος στο μπιρό της FINA. Διότι είναι σημαντικότατο να εκπροσωπείται η χώρα σου στα υψηλότερα παγκόσμια αθλητικά φόρα στον χώρο των aquatics. Θέλω να ευχαριστήσω τις 52 χώρες-μέλη της LEN για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν για άλλη μια φορά ώστε να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ. Παράλληλα, ευχαριστώ όλο τον χώρο των ελληνικών αθλημάτων του υγρού στίβου που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορώ να τους εκπροσωπώ τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».