Πετρούνιας: «Χάσαμε μία μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την εμφάνισή του στον τελικό του Παγκοσμίου ενόργανης στη Στουτγκάρδη, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Πετρούνιας: «Χάσαμε μία μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο»

Χαμογελαστός και αισιόδοξος για το μέλλον επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος με την 4η θέση που κατέκτησε στο προ-Ολυμπιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης δεν πήρε μεν την πρόκριση στους Αγώνες του Τόκυο, ωστόσο εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας, μαζί με τους Νίκο Ηλιόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

Τέταρτος ο Πετρούνιας, δεν πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο, οι νέες ευκαιρίες του (vids)

Μιλώντας για την εμφάνισή του στο «Χανς Μάρτιν Σλάιερ», ο «άρχοντας των κρίκων» παρουσιάστηκε ικανοποιημένος με την απόδοσή του στον τελικό, ενώ άφησε υποσχέσεις για το μέλλον έχοντας επιστρέψει γερός από τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου δέκα μήνες:

«Δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε, για τα δικά μου δεδομένα ήταν μία ήττα, έστω και αν η 4η θέση στον κόσμο είναι πάντοτε τιμητική. Αυτή ήταν πάντως η αρχή για μένα. Κατάφερα να αγωνιστώ και να κοντράρω στα ίσια όλους μου τους αντιπάλους, δέκα μήνες μετά από μία χειρουργική επέμβαση που χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο αποκατάστασης, ίσως μέχρι και δεκαοκτώ μήνες. Γνωρίζοντας πια ότι έχω την υγεία μου, μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, έχουμε χρόνο και δεν με ανησυχεί τίποτε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Είμαι αισιόδοξος, όπως πάντοτε».

Δύσκολος ο δρόμος του Πετρούνια για το Τόκιο. Πως θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020

Αναφερόμενος στη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων της FIG, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μία εύκολη διαδρομή την κάναμε δύσκολη και κυρίως χρονοβόρα. Θα πρέπει να κερδίσω τρεις αγώνες, δεν είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει. Από βδομάδα σε βδομάδα θα είμαι καλύτερος, το είδα και στην Στουτγάρδη, όπου η εμφάνισή μου στον τελικό ήταν κλάσεις ανώτερη από εκείνη του προκριματικού. Έχουμε πέντε εβδομάδες για να προετοιμαστούμε μέχρι τον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου, στο Κότμπους».