Δύσκολος ο δρόμος του Πετρούνια για το Τόκιο. Πως θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020

Δυσκολεύει πλέον η συμμετοχή του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού δεν πήρε μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης. Ποιοί είναι οι δυο...δρόμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Δύσκολος ο δρόμος του Πετρούνια για το Τόκιο. Πως θα  πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχασε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για 0.067 βαθμούς, αφού ο τρίτος Γάλλος Σαμίρ Αιτ Σαίντ βαθμολογήθηκε με 14.800 και ο Έλληνας πρωταθλητής με 14.733. Οι τρεις πρώτοι πηγαίνουν στην Ιαπωνία.

Τέταρτος ο Πετρούνιας, δεν πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο, οι νέες ευκαιρίες του (vids)

Απο εκεί και πέρα τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Πετρούνια, καθώς υπάρχουν 2 τρόποι για να πάρει ένας αθλητής το εισιτήριο για το Τόκιο.

1. Απο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήδη όμως έγιναν 4 τουρνουά στα οποία δεν πήρε μέρος ο Πετρούνιας λόγω τραυματισμού και απομένουν άλλα 4 στο διάστημα Nοέμβριος 2019-Μάρτιος 2020. Mπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να έρθει πρώτος μέσω των 4 τουρνουά; Θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή, με τον κορυφαίο σε κάθε όργανο να κατακτά το ένα και μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο.Τα επόμενα τουρνουά είναι Νοέμβριος 2019: Κότμπους, Φεβρουάριος 2020: Μελβούρνη, Μάρτιος 2020: Μπακού και Ντόχα. Ο Πετρούνιας πρέπει να πάρει τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια προκειμένου να ξεπεράσει τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος ήδη προηγείται με δύο χρυσά μετάλλια και 60 πόντους.

2. Απο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, απ όπου οι αθλητές παίρνουν 2 εισιτήρια μέσω του σύνθετου ατομικού, αλλά ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν κάνει σύνθετο.

Μπορεί επομένως να σταθεί μοιραία η τέταρτη θέση στη Στουτγάρδη και η διαφορά των 0.067 από τον τρίτο που πανηγύρισε έξαλλα τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.