Στο Μπακού η Εθνική ομάδα της ενόργανης

Με έξι αθλητές και δύο αθλήτριες, αναχώρησε η Εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy Cup.

Στο Μπακού η Εθνική ομάδα της ενόργανης

Με έξι αθλητές και δύο αθλήτριες, αναχώρησε η Εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα διεξαχθεί από την Πέμπτη (15/3) έως και την Κυριακή (18/3) το Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy Cup. Από εκεί ξεκινάει και πάλι η νέα αγωνιστική περίοδος για τους γυμναστές, που θα κορυφωθεί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (25/10-3/11).

Στην αποστολή μετέχουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Ιωάννα Ξουλόγη και Εβελίνα Μάγια, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Γιώργο Αγγέλου, Θεόφιλο Λαλεχό, Κώστα Χατζηζήση και τους διεθνείς κριτές Σταύρο Γαλερό, Ιουλία Παλαμάρα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης θα αγωνιστούν στους κρίκους, ενώ στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρας, που θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από 11 μήνες. Σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Στην κατηγορία των γυναικών, η Εβελίνα Μάγια θα παρουσιάσει προγράμματα σε τρία όργανα (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), στην πρώτη της εμφάνιση, ενώ η Ιωάννα Ξουλόγη σε δύο όργανα (δοκός, έδαφος).

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή, από 23 χώρες, 102 αθλητές και αθλήτριες (75 άνδρες, 27 γυναίκες).