O Ρώσος γυμναστής, Ιβάν Κούλιακ είχε το «Ζ» των Ρωσικών αρμάτων, αντί εθνοσήμου, στην εμφάνισή του!

Σε μια προκλητική κίνηση προχώρησε ο, Ρώσος γυμναστής, Ιβάν Κούλιακ, που εμφανίστηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα, με ένα «Ζ» (που παραπέμπει στα Ρώσικα άρματα εισβολής στην Ουκρανία) στη θέση του εθνοσήμου που αφαιρέθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία μετά την σχετική απόφαση της ΔΟΕ

 O Ρώσος γυμναστής, Ιβάν Κούλιακ είχε το «Ζ» των Ρωσικών αρμάτων, αντί εθνοσήμου, στην εμφάνισή του!

Σ' αντίθεση με άλλες διεθνείς ομοσπονδίες εκείνη της Γυμναστικής επέτρεψε, κατ' εξαίρεση, στους αθλητές της Ρωσίας (παραδοσιακής παγκόσμιας υπερδύναμης στα αγωνίσματα της...) να διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Ντόχα.

Όλοι τους αγωνίστηκαν, στην πρωτεύουσα του Κατάρ δίχως να έχουν πάνω τους κάποιο διακριτικό της χώρας του ως μέτρο (της ΔΟΕ) κατά της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ένας όμως εξ αυτών αποφάσισε να προκαλέσει.

Ο λόγος για τον Ιβάν Κούλιακ ο οποίος εμφανίστηκε στην απονομή των μεταλλίων με ένα «Ζ» να φαίνεται πάνω στην εμφάνιση του στην θέση του εθνοσήμου.

Το συγκεκριμένο γράμμα το συναντάμε στα άρματα μάχης των Ρώσων και ουσιαστικά προέρχεται από το "za podebu" που σημαίνει «με τη νίκη».

Φυσικά μόλις έγινε αντιληπτή η κίνηση του δέχτηκε σφοδρή επίθεση στα social media, ενώ αναμένεται και η τιμωρία του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.