Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης: Πρωταθλητές ο Τανταλίδης και η Μπαλάμη

Ο Αντώνης Τανταλίδης στους άνδρες και η Χρύσα Μπαλάμη στις γυναίκες πήραν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης: Πρωταθλητές ο Τανταλίδης και η Μπαλάμη

Δύο νέους πρωταθλητές Ελλάδας, τον Αντώνη Τανταλίδη στους άνδρες και τη Χρύσα Μπαλάμη στις γυναίκες, ανέδειξε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση, που διεξήχθη με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της νόσου Covid-19, είχε τη λάμψη κάποιων από τους πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων, κυρίως όμως σηματοδότησε την πολυπόθητη επάνοδο στην αγωνιστική δραστηριότητα για περίπου 90 αθλητές και αθλήτριες, φανέρωσε τη «δίψα» τους για αγώνες και έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα του αθλήματος.

Στην κατηγορία ανδρών, τον πανελλήνιο τίτλο στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε για πρώτη φορά ο Αντώνης Τανταλίδης του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης με 80,400 β., βάζοντας τέλος στο σερί των έξι συνεχόμενων και συνολικά επτά τίτλων του Νίκου Ηλιόπουλου του Α.Γ.Ο. Πάτρας, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 78,800 β., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Σταύρος Γκίνης του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη με 72,250 βαθμούς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. Το διεκδίκησα και το πήρα. Μπράβο και στον Νίκο και στον Σταύρο για την προσπάθειά τους, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που υπήρχαν», δήλωσε ο Αντώνης Τανταλίδης.

«Βρέθηκε ο πιο άξιος αθλητής για να μου χαλάσει το σερί! Είμαι πάντως αρκετά χαρούμενος από τις επιδόσεις μου», τόνισε από την πλευρά του ο πολυνίκης του αγωνίσματος, Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος πάντως φρόντισε να γράψει το όνομά του πλάι σε άλλο ένα ρεκόρ: Με τρία χρυσά μετάλλια στους τελικούς οργάνων (σε κρίκους, δίζυγο και μονόζυγο), έφτασε στην ασύλληπτη συγκομιδή των 22 πανελλήνιων τίτλων στην κατηγορία ανδρών, από το 2011 μέχρι σήμερα, αφήνοντας πίσω του τον Βλάση Μάρα των 19 χρυσών μεταλλίων.

Νέα «βασίλισσα» αναδείχθηκε και στο σύνθετο ατομικό γυναικών, όπου η πρωτοεμφανιζόμενη στη «μεγάλη» κατηγορία Χρύσα Μπαλάμη του Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων επικράτησε με 46,900 β. παρότι προερχόταν από διπλό τραυματισμό, ενώ το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κέρδισε η Κωνσταντίνα Μαραγκού του Ο.Α. Λαυρίου με 45,950 β. και το χάλκινο η Βασιλική Κυρλίδου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης με 43,500 βαθμούς.

Στους εφήβους, πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Στέφανος Μούδιος του Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς με 68,400 β., μπροστά από τον Νίκο Τσούλο του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη (67,400 β.) και τον Γρηγόρη Τριτσινιώτη του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης (67,000 β.), που τον ακολούθησαν στο βάθρο.

Εξάλλου, στο σύνθετο ατομικό νεανίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νάντια Νικολαΐδη της Ολυμπιακής Φλόγας Αχαρνών με 46,150 β., με δεύτερη την Αθανασία Μεσίρη του Γ.Σ. Άτλας Πατρών με 44,050 β. και τρίτη τη Μελίνα Γούσιου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης με 43,000 βαθμούς.