Πετρούνιας: Διεκδικεί στις 6μμ την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Στις 18:00 ο Λευτέρης Πετρούνιας θα συμμετάσχει στον τελικό των κρίκων του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής στη Ντόχα με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Πετρούνιας: Διεκδικεί στις 6μμ την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Λευτέρη Πετρούνια καθώς στις 18:00 θα διεκδικήσει για τελευταία φορά την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα δώσει το παρών στον τελικό των κρίκων στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα, με το βλέμμα στο Τόκιο, ο Πετρούνιας!

Ο «άρχοντας των κρίκων» ανταμείφθηκε με 15,133 βαθμούς στα προκριματικά, επίδοση την οποία πάντως θα πρέπει να βελτιώσει στον τελικό, προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση. Σ’ αυτό το τελευταίο προολυμπιακό τουρνουά, είναι υποχρεωμένος να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα πετυχαίνοντας στον τελικό μία βαθμολογία από 15,334 και πάνω.

Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση, το εισιτήριο για το Τόκιο θα πάει στον Κινέζο Λιου Γιανγκ, ο οποίος προηγείται μέχρι στιγμής στην ειδική προολυμπιακή κατάταξη, βάσει των αποτελεσμάτων στα επτά προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα. Ωστόσο, η κινεζική ομάδα δεν ταξίδεψε τελικά στην Ντόχα, παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή, με συνέπεια ο Λιου Γιανγκ να μην έχει τη δυνατότητα να πετύχει κάτι παραπάνω.