Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα, με το βλέμμα στο Τόκιο, ο Πετρούνιας!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πέρασε, εύκολα, στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα και την Παρασκευή (25/06) θα αγωνιστεί με στόχο την πρωτιά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα, με το βλέμμα στο Τόκιο, ο Πετρούνιας!

Ένα βήμα πιο κοντά στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο «άρχοντας των κρίκων» στον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ντόχα (που έχει χαρακτήρα Προολυμπιακού), συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς και πέρασε εύκολα με την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό της Παρασκευής (25/06, 15.30).

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης βρίσκεται εκεί για τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του, όπως έχει δηλώσει, καθώς για να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο και να υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε το 2016 στο Ρίο, χρειάζεται το χρυσό μετάλλιο και βαθμολογία πάνω από 15.333 ώστε να κερδίσει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του.

Το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 6.3 και το εκτέλεσε άρτια, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή την εξαιρετική για προκριματικό, βαθμολογία.

Δεύτερος ήταν στον προκριματικό ο Τούρκος Τσόλακ με 14.833 βαθμούς και τρίτος ο Βραζιλιάνος θρύλος της γυμναστικής, Αρτούρ Ζανέτι με 14.666.

Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους θα αγωνιστεί και ένας άλλος Ελληνας αθλητής, ο Αντώνης Τανταλίδης, ο οποίος στον προκριματικό συγκέντρωσε την 4η καλύτερη βαθμολογία με 14.266.