Πετρούνιας: Οι 5 Ολυμπιακοί... κρίκοι

Το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βασιλεία αποδεικνύει πως ο Έλληνας πρωταθλητής είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Πετρούνιας: Οι 5 Ολυμπιακοί... κρίκοι

Τα τελευταία χρόνια έχει πάψει να αποτελεί είδηση η κατάκτηση ενός μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και αυτό γιατί ο Έλληνας πρωταθλητής έχει συνδέσει το όνομα του με την επιτυχία. Είναι και επίσημα ο Βασιλιάς των Κρίκων!

Ωστόσο η νέα του νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας έχει διαφορετική θέση στην πλούσια καριέρα του αφού κατάφερε να φτάσει τα πέντε χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Ιταλό αστέρα του παρελθόντος Γιούρι Κέκι, ο οποίος είχε κερδίσει τέσσερα διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα μεταξύ 1990 και 1996.

Παράλληλα ισοφάρισε τον Βλάση Μάρα των πέντε χρυσών μεταλλίων στο μονόζυγο (2002, 2004, 2006, 2009, 2010) και πλέον απέχει ένα βήμα από τον Ούγγρο αθλητή του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί ο Πετρούνιας είναι ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος αποδεικνύοντας πως μπορεί να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο τραυματισμός του στον ώμο και η πανδημία, σε συνδυασμό με το σύστημα της Ολυμπιακής πρόκρισης στέρησαν από τον «άρχοντα των κρίκων» τη δυνατότητα να εξασφαλίσει νωρίτερα το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Αυτό τόνισε και στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Ράφτης. Συγκεκριμένα ο προπονητής του Πετρούνια υποστήριξε: «Είναι σπάνιο φαινόμενο ένας αθλητής, μετά από μια τόσο βαριά χειρουργική επέμβαση, αλλά και μετά από μεγάλη αγωνιστική αποχή λόγω και της πανδημίας, να δείχνει ξανά τον καλύτερο εαυτό του. Μόνο γι’ αυτό, θα έπρεπε να του πουν περάστε και να έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όποτε κι αν γίνει το τελευταίο προολυμπιακό, πάντως, ο Λευτέρης θα δείξει πραγματικά πόσο ανταγωνιστικός είναι».

Το επόμενο προολυμπιακό τουρνουά είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Ντόχα, ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής του. Για να πάρει την πρόκριση ο Πετρούνιας θα χρειαστεί νίκη με βαθμολογία πάνω από 15,333 βαθμούς, κάτι που φυσικά δεν είναι αδύνατο εάν αναλογιστούμε πως στη Βασιλεία το πρόγραμμα του πήρε 15,400 βαθμούς.

Η δυναμική του επιστροφή στη δράση απέδειξε και πάλι πως όταν βρίσκεται στην καλή του μέρα κανείς και τίποτα δεν μπορεί να του στερήσει την επιτυχία. Μένει να δούμε πότε θα γίνει το προολυμπιακό στη Ντόχα για να ολοκληρώσει το μεγάλο του στόχο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σταθούμε και στις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωταθλητής κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Βασιλεία. Το γεγονός πως τόσο αυτός, όσο και οι συναθλητές του παραμένουν επτά μήνες απλήρωτοι μόνο προβληματισμό πρέπει να μας γεννά, όπως επίσης και η μη εκλογή του τεράστιου αυτού αθλητή ως εκπρόσωπος όλων των αθλητών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.