Τραγωδία στις Άλπεις: Σκοτώθηκε η 16χρονη Λους Ντουαντί

Η μόλις 16χρονη Λους Ντουαντί σκοτώθηκε ύστερα από πτώση στις γαλλικές Άλπεις, κατά την προσπάθειά της να αναρριχηθεί σε απάτητο λόφο κοντά στην πόλη Γκρενόμπλ.

Τραγωδία στις Άλπεις: Σκοτώθηκε η 16χρονη Λους Ντουαντί

Θρήνος στη Γαλλία για τον τραγικό και άδικο θάνατο της 16χρονης Λους Ντουαντί.

Η νεαρή σταρ της αθλητικής αναρρίχησης επιχειρούσε να ανέλθει σε απάτητο λόφο των γαλλικών Άλπεων κοντά στην πόλη Γκρενόμπλ, όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 150 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, η σορός της έχει βρεθεί και οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του της δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμη.

Η είδηση προκάλεσε εύλογα σοκ στον αθλητικό κόσμο και ειδικά στην κοινότητα της αθλητικής αναρρίχησης, ένα σπορ στο οποίο η Ντουαντί είχε διακριθεί από πολύ μικρή ηλικία έχοντας βλέψεις συμμετοχής και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία αθλητικής αναρρίχησης (International Federation of Sport Climbing) σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για μια «νεαρή, εξαιρετική και ταλαντούχα αθλήτρια», ενώ η γαλλική ιστοσελίδα αναρρίχησης Grimper την αποκάλεσε «το μέλλον της αναρρίχησης».

Η νεαρή Γαλλίδα ειδικευόταν στην αναρρίχηση βράχου, αγώνισμα το οποίο θα είναι ένα από τα τρία που θα συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών έλαβε μέρος σε αγώνες ενηλίκων, κάνοντας ντεμπούτο στο παγκόσμιο κύπελλο αναρρίχησης βράχου της IFSC, στο οποίο και κατέλαβε την πέμπτη θέση.