Ο Έντι Μερξ γίνεται 75 χρονών αλλά ποδηλατεί 200 χιλιόμετρα την εβδομάδα (pic+vid)

Ο θρυλικός Έντι Μερξ κλείνει τα 75 του χρόνια αύριο (17/6) αλλά εξακολουθεί να κάνει 200 χιλιόμετρα με το ποδήλατο κάθε εβδομάδα.

Ο Έντι Μερξ γίνεται 75 χρονών αλλά ποδηλατεί 200 χιλιόμετρα την εβδομάδα (pic+vid)

Ο Βέλγος Έντι Μερξ, ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες όλων των εποχών (κατά πολλούς ο μεγαλύτερος) κλείνει αύριο (17/6) τα 75α του χρόνια. Θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στο σπίτι του στο Βέλγιο με την οικογένειά του.

«Η κόρη μου και τα εγγόνια μου θα είναι εκεί, και η γυναίκα μου, φυσικά, ένας φίλος όπως και η αδερφή μου. Θα φάμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Μερξ ο οποίος τον Οκτώβριο του 2019 είχε πέσει και είχε χτυπήσει άσχημα στο κεφάλι αλλά τώρα είναι καλά.

Στα 75 του δεν έχει αποχωριστεί το ποδήλατο. «Ποδηλατώ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε φορά κάνω 50 και 70 χιλιόμετρα» αποκάλυψε ο Μερξ ο οποίος έχει κερδίσει πέντε φορές τον γύρο Γαλλίας και Ιταλίας και πέτυχε 525 νίκες από το 1966 μέχρι το 1978 - ένα ρεκόρ ακατάρριπτο μέχρι τις μέρες μας.

Για τα γενέθλιά του έστειλαν ευχές άλλοι διάσημοι Βέλγοι αθλητές όπως ο Βενσάν Κομπανί και η Κιμ Κλάιστερς.

«Σημαίνεις τόσα πολλά για εμάς. Η Άντερλεχτ είναι ο σύλλογό σας. Η νοοτροπία νικητή και ο τρόπος που ζείτε για το άθλημα, εμπνέει κι εμάς σήμερα» είπε ο Κομπανί σε ένα βιντεομήνυμα.

Η Κλάιστερς έσπευσε να του στείλει τρία φιλιά. «Εύχομαι να γιορτάσετε με την οικογένειά σας, με τα παιδιά και με τα εγγόνια. Κάντε τα μια υπέροχη μέρα! Τρία μεγάλα φιλιά» είπε.

Δείτε τον θρυλικό Μερξ σε μια σπουδαία στιγμή της καριέρα του