Γιάννης Χρήστου: «Ο αδερφός μου είναι ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για μένα» (pic)

Ο πρωταθλητής κολύμβησης του Ολυμπιακού Γιάννης Χρήστου έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

Γιάννης Χρήστου: «Ο αδερφός μου είναι ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για μένα» (pic)

Ο πρωταθλητής κολύμβησης του Ολυμπιακού Γιάννης Χρήστου, ένα από τα ταλέντα της χώρας μας, έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

Ο Γιάννης, αδελφός του πρωταθλητή του Ολυμπιακού Απόστολου, μίλησε για τους στόχους του, τη συνεργασία με τον αδελφό του και φυσικά τον προπονητή τους, Παναγιώτη Βελέντζα.

«Το φετινό καλοκαίρι στερείται μεγάλων διοργανώσεων, οι οποίες λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν για το 2021. Προτεραιότητά μου αποτελεί η βελτίωση των επιδόσεών μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, έτσι ώστε να ξεκινήσω με αισιοδοξία και με ανεβασμένη την αθλητική ψυχολογία για να υλοποιήσω τους μεγάλους στόχους που έχω το 2021.

Θα ήθελα να πάρω μέρος και να διακριθώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης την άνοιξη του 2021, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου βρίσκεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου για κάθε αθλητή, της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχα την ευκαιρία να ξεκουράσω το μυαλό μου και να φροντίσω, με γυμναστική από το σπίτι, για να διατηρήσω στο μέτρο του δυνατού τη φυσική μου κατάσταση.

Η έλλειψη της επαφής με το νερό και η αλλαγή στον καθημερινό τρόπο ζωής μου ήταν αυτά που μου δημιούργησαν έντονο πρόβλημα. Ευτυχώς πορεύομαι υγιής και δυνατός, όσο ποτέ, στην επόμενη μέρα.

Διατηρώ μια άψογη σχέση με τον προπονητή μου, η οποία βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και στη συνεννόηση. Ο αδερφός μου είναι ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για μένα. Μου έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή και με βοηθάει πολύ».