Πινγκ Πονγκ: Στη Νορμπέλο η Τόλιου, στη Ντόμπρε η Παρίδη

Στη Νορμπέλο της Ιταλίας θα αγωνίζεται η Κατερίνα Τόλιου, ενώ στην Ντόμπρε της Τσεχίας η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Πινγκ Πονγκ: Στη Νορμπέλο η Τόλιου, στη Ντόμπρε η Παρίδη

Η αγωνιστική απραξία συνεχίζεται στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά οι μεταγραφικές κινήσεις στην ευρωπαϊκή σκηνή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι, η καλοκαιρινή περίοδος επιφυλάσσει έως τώρα σημαντικές αλλαγές για δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες. Τις σημερινές πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού γυναικών Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη, οι οποίες αγωνίστηκαν πέρσι μαζί στη σουηδική Στόρφορς και φέτος μετακινούνται νοτιότερα στην Ευρώπη. Η Τόλιου υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ιταλική Νορμπέλο, ομάδα της 1ης εθνικής κατηγορίας, που εδρεύει στη Σαρδηνία. Η Παρίδη ήρθε επίσης σε μονοετή συμφωνία με το σωματείο Ντόμπρε της Τσεχίας, το οποίο αγωνίζεται στην 1η κατηγορία και βρίσκεται στο ομώνυμο μέρος, περίπου 40 λεπτά από την Πράγα. Να σημειωθεί ότι στη Σουηδία η πρωταθλήτρια του 2018 Στόρφορς ουσιαστικά διαλύεται, καθώς διαπίστωσε αδυναμία να διαχειριστεί αλλαγές κανονισμών, που αποφάσισε η ομοσπονδία της χώρας!

Η κορυφαία Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης Κατερίνα Τόλιου συνδυάζει σταθερά από το 2014 αγώνες στη δική μας Α1 και το εξωτερικό. Ως πρώτο σταθμό στη διεθνή καριέρα της είχε τη γαλλική Παρί ΤΤ, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια αποτέλεσε βασική παίκτρια της Στόρφορς. Η Ιταλία θα γίνει η τρίτη χώρα, στην οποία θ’ αγωνιστεί και παράλληλα διατηρεί το πλεονέκτημα να βρίσκεται και σε ελληνικό σωματείο.

Η αμυντικού στυλ αθλήτρια θα ενισχύσει τη Νορμπέλο στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο και μεταξύ άλλων θα έχει συμπαίκτρια τη διεθνή Ιταλίδα Κιάρα Κολαντόνι. Θα πηγαίνει στη γειτονική χώρα για τους αγώνες και δεν θα έχει την υποχρέωση να μένει για προπονήσεις. Στο πρωτάθλημα πρόκειται να πάρουν μέρος 8 ομάδες (θα κριθεί στην πορεία πόσες θα είναι απόλυτα έτοιμες, καθώς η χώρα δέχτηκε τεράστιο πλήγμα από την πανδημία) και μετά τους δύο γύρους υπάρχουν πλέι οφ. Θυμίζουμε ότι στη Νορμπέλο είχε αγωνιστεί με επιτυχία στη δεκαετία του ’10 η Αγγελίνα Παπαδάκη, ενώ τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του ίδιου κλαμπ έχει φορέσει ο Ντανιέλ Τσιόκας.

Εμπειρία σε τρίτη ευρωπαϊκή χώρα θα ζήσει και η Κωνσταντίνα Παρίδη με τη μεταγραφή της στην Ντόμπρε. Πριν από την περσινή συμμετοχή της στη Στόρφορς είχε μικρή πετυχημένη θητεία στις National κατηγορίες της Γαλλίας. Σε δυνατό πρωτάθλημα η 24χρονη αθλήτρια του εθνικού μας συγκροτήματος θα βοηθήσει τη νέα της ομάδα να φτάσει στην παραμονή, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι δεν θα έχει το δικαίωμα να παίξει παράλληλα και σε ελληνικό σωματείο. Στόχος της Ντόμπρε είναι η παραμονή, στο πρωτάθλημα αναμένεται ν’ αγωνιστούν 10 ή 12 ομάδες και στο πρόγραμμα υπάρχουν και πλέι οφ μετά το τέλος των δύο γύρων. Να προστεθεί ότι πέρασμα από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Τσεχίας είχε προ ετών η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, πρώην συμπαίκτρια της Παρίδη σε Ελλάδα και Γαλλία.