Πάλη: Πέθανε από κορονοϊό ο αρχιπροπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας

Πέθανε από κορονοϊό ο αρχιπροπονητής της ρωσικής εθνικής ομάδας γυναικών στην ελεύθερη πάλη, Μάγκομεντ Αλιομάροφ 

Πάλη: Πέθανε από κορονοϊό ο αρχιπροπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάλης (FSBR) Μιχαήλ Μαμιασβίλι.

«Δυστυχώς, αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα, ο Μάγκομεντ Αλιομάροφ πέθανε απόψε στο Νταγκεστάν. Ναι, ήταν κορονοϊός. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί (13/5) σήμερα στο Νταγκεστάν. Το να πούμε ότι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για εμάς είναι περιττό», δήλωσε ο Μαμιασβίλι.

Kαι πρόσθεσε: «Ο Μάγκομεντ Αλιομάροφ ήταν ακόμα νέος, και είχε τόση ενέργεια, τόσα πολλά σχέδια, τόσες πολλές ελπίδες».

Ο Αλιομάροφ διορίστηκε επικεφαλής προπονητής της ρωσικής γυναικείας ομάδας ελευθέρας πάλης τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν υπεύθυνος κατάφερε να επαναφέρει την εθνική ομάδα στις διακρίσεις.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, η ρωσική ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο ομαδικό ενώ διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία Πάλης, οι προπονητές και τα μέλη της ρωσικής αθλητικής ομάδας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αποθανόντος, η μνήμη του θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας», ανέφερε ο επίσημος ιστότοπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Ο 68χρονος Αλιομάροφ είχε συνδεθεί με αναπνευστήρα τις τελευταίες ημέρες καθώς η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί μετά τη μόλυνσή του από τον ιό.