Πινγκ πονγκ: Πρώτη προπόνηση στο ΣΕΦ μετά την καραντίνα για 8 αθλητές της προολυμπιακής ομάδας

Πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου και την έναρξη των αυστηρών μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης επέστρεψαν σήμερα (7/5) το μεσημέρι σε προπονήσεις!

Πινγκ πονγκ: Πρώτη προπόνηση στο ΣΕΦ μετά την καραντίνα για 8 αθλητές της προολυμπιακής ομάδας

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης να αρχίσει σε κάποια αθλητικά κέντρα και με αθλητές, που εντάσσονται στις προολυμπιακές ομάδες, η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση στην κανονικότητα, οκτώ διεθνείς αθλητές προπονήθηκαν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά!

Αυτό συνέβη με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, με απόλυτη ευλάβεια στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και με πειθαρχία στα υγειονομικά πρωτόκολλα από την πλευρά τόσο των αθλητών και της ομοσπονδίας όσο και του φαληρικού σταδίου. Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη που κατέστη δυνατή με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας και η επιτραπέζια αντισφαίριση γίνεται το πρώτο άθλημα με επαναλειτουργία στο ΣΕΦ μετά την καραντίνα! Στη σημερινή πρώτη προπόνηση μετείχαν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Δεν μπορεί να μετάσχει άμεσα η Κωνσταντίνα Παρίδη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη και τη θέση της πήρε η Τέρπου. Όλα τα ονόματα είχαν δοθεί καιρό πριν από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όταν η ΓΓΑ είχε αποφασίσει να παραχωρήσει ειδική άδεια για προπονήσεις σε αθλητές όλων των ολυμπιακών σπορ, που είτε έχουν προκριθεί στο Τόκιο είτε προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μετάθεση της κορυφαίας διοργάνωσης για το 2021 και το lockdown άφησε πίσω φυσικά και αυτό το μέτρο, αλλά επανέρχεται τώρα και για αθλήματα κλειστού χώρου. Άλλωστε η αρμόδια αθλητική αρχή ετοίμασε ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες κι εκτός από την επιτραπέζια αντισφαίριση έχει μέσα, για παράδειγμα, τη γυμναστική, τη σκοποβολή, την ξιφασκία και άλλα.

Η ΕΦΟΕπΑ συνέταξε υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας ομοσπονδιακού προπονητηρίου ΣΕΦ και το απέστειλε στη ΓΓΑ με κοινοποίηση και στην ΕΟΕ. Η αρμόδια αθλητική αρχή το ενέκρινε, εν συνεχεία ενημέρωσε το ΣΕΦ και αφού ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος αποφασίστηκε να λειτουργήσει ξανά το άθλημα μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Σε αυτές τις ειδικές συνθήκες γυρίζουν αρχικά στις προπονήσεις μόνο οι αθλητές που εντάσσονται στην ολυμπιακή προετοιμασία, όχι όλοι όσοι προπονούνται στο ΣΕΦ ως μέλη των προεθνικών ομάδων και όχι βέβαια το σύνολο των αθλητών, αφού παραμένουν κλειστά γυμναστήρια και αίθουσες σωματείων.

Εκτός από τον θρυλικό πολίστα και νυν γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, την ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ επισκέφθηκαν την ίδια ώρα για να ελέγξουν την κατάσταση ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, και η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της ΕΦΟΕπΑ, Στέλλα Νικολουδάκη.

Δίπλα στους προπονητές και τους αθλητές θα είναι σταθερά και ο εργοφυσιολόγος των εθνικών μας ομάδων Χρήστος Μπαλαμπίνης. Η εικόνα στο φαληρικό στάδιο δεν είναι συνηθισμένη βέβαια, καθώς προέχει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών και όσων ακόμη κινούνται σε αυτούς τους χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού.

Με μεγάλη επιμέλεια έχουν γίνει στην αθλητική εγκατάσταση απολυμάνσεις και συντηρήσεις. Στην είσοδο των αθλητών μετριέται η θερμοκρασία με ειδικά θερμόμετρα, στους τοίχους υπάρχουν αντισηπτικά, όπως και στην ομοσπονδιακή αίθουσα, η οποία αερίζεται. Επίσης, υπάρχουν εκεί γάντια, μάσκες και τηρούνται αποστάσεις. Τα αποδυτήρια δεν χρησιμοποιούνται, όπως και τα ντους. Φυσικά η επανεκκίνηση των προπονήσεων γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ γενικά υπάρχει αυστηρότητα στο ΣΕΦ για την είσοδο οποιουδήποτε. Η προολυμπιακή ομάδα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα προπονείται μία φορά τη μέρα, μπορούν και τα 8 άτομα να κάνουν μαζί, αλλά όπως τόνισε ο Κώστας Βατσακλής «πηγαίνουμε ήπια μετά τη δουλειά που μπόρεσε αυτόν τον ενάμιση μήνα να κάνει ο καθένας στη φυσική κατάσταση και με απόλυτη προσοχή και τήρηση στους κανόνες υγιεινής ώστε το συντομότερο δυνατό να μπούμε όλοι στις προπονήσεις».