Χρήστος Μπόνιας: «Συνειδητή η τήρηση των νόμων και όχι αποτέλεσμα φόβου»

Ο Χρήστος Μπόνιας είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας στην τεχνική κολύμβηση. Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για την κατάσταση που βιώνει η χώρα λόγω του κορονοϊού, τους αθλητές και τις δυσκολίες της επόμενης μέρας. 

Χρήστος Μπόνιας: «Συνειδητή η τήρηση των νόμων και όχι αποτέλεσμα φόβου»

Ο Χρήστος Μπόνιας είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας στην τεχνική κολύμβηση. Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για την κατάσταση που βιώνει η χώρα, τους αθλητές και την επόμενη μέρα.

«Είναι γεγονός πως η επικρατούσα κατάσταση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων των πολιτών. Ως χώρα σταθήκαμε τυχεροί, μέσα στην ατυχία, αφού τα μέτρα πάρθηκαν σύντομα πριν ο ιός εξαπλωθεί δραστικά.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να καθησυχαζόμαστε αφού ανά πάσα στιγμή η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει. Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμαστε όλοι μας να υπακούμε με συνέπεια οποιονδήποτε «κανόνα» που αφορά το κοινό καλό.

Βέβαια, η τήρηση των νόμων χρειάζεται να είναι συνειδητή και όχι αποτέλεσμα «φόβου» των συνεπειών αφού μόνο έτσι τα μέτρα θα αποβούν αποτελεσματικά.

Είναι απαραίτητο να γίνει συνειδητό από όλους πως η αντιμετώπιση μιας πανδημίας απαιτεί σοβαρότητα και ωριμότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ως Έλληνες οφείλουμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να αναζητήσουμε τα θετικά της κατάστασης. Είναι μια περίοδος δύσκολη για όλους και ειδικά για εμάς τους αθλητές που περιοριζόμαστε στην κατ’ οίκον γυμναστική.

Χωρίς αμφιβολία αυτό αποτελεί μια προσωρινή λύση, έτσι ώστε να μην αποπροσανατολιστούμε από τους στόχους μας. Από την άλλη όμως η απουσία του υδάτινου στοιχείου στην προπόνηση αποτελεί μεγάλη απώλεια.

Ελπίζω οι τραγικές στιγμές που ζούμε ως ανθρωπότητα να λήξουν σύντομα, έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και να μπορέσουμε εμείς οι αθλητές να γυρίσουμε πιο δυνατοί απ όλο αυτό το θέμα» τόνισε ο Χρήστος Μπόνιας.