Κολύμβηση: Αποσύρεται ο Τίμερς, δεν πάει Τόκιο

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 δεν θα κρατήσει τον Πίτερ Τίμερς στο νερό. Ο Βέλγος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Ρίο ανακοίνωσε πως κρεμάει το σκουφάκι του.

Κολύμβηση: Αποσύρεται ο Τίμερς, δεν πάει Τόκιο

Δεν θα… αντέξει μέχρι το καλοκαίρι του 2021 ο Πίτερ Τίμερς. Ο Βέλγος κολυμβητής, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, με δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Δεν θα παραμείνει στις πισίνες για ακόμη έναν χρόνο προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Στο Ρίο ο Τίμερς ήταν δεύτερος στα 100 μέτρα ελεύθερο και είχε κλέψει την παράσταση στη Βραζιλία με την επίδοσή του και το μετάλλιο που κατέκτησε, νικώντας μάλιστα αστέρια της παγκόσμιας κολύμβησης.

Ο Τίμερς είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη τριών ετών, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα με τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός πισίνας. Είναι χαρακτηριστικό πως ταλαιπωρήθηκε από μηνιγγίτιδα που τον κράτησε έξω από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018.

Όλα αυτά τον έβαλαν σε σκέψεις και η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 τον υποχρέωσαν να πάρει την απόφαση να σταματήσει φέτος και να κρεμάσει το σκουφάκι του στην ηλικία των 32 ετών.

Ο Τίμερς, εκτός από το μετάλλιο στο Ρίο πριν από τέσσερα χρόνια, έχει κατακτήσει τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όλα στη σκυταλοδρομία και έξι μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας.