Κορονοϊός: Αβέβαιοι και για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη λόγω κορονοϊού και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παραδέχονται πως το τοπίο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ούτε για το καλοκαίρι του 2021.

Κορονοϊός: Αβέβαιοι και για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Ιαπωνία, με τον κορονοϊό να έχει εξαπλωθεί ραγδαία σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν ότι βρίσκονται υπό έλεγχο. Λίγες μέρες νωρίτερα μάλιστα είχε ανακοινωθεί και η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και οι διοργανωτές του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο δεν διστάζουν πλέον να παραδεχτούν ανοιχτά ότι οι Αγώνες του Τόκιο βρίσκονται «στον αέρα» και για το επόμενο καλοκαίρι.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι πιθανό η πανδημία να έχει περιοριστεί μέχρι τον επόμενο Ιούλιο. Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για τους Αγώνες», σχολίασαν στο Associated Press όταν ρωτήθηκαν για την πιθανότητα να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε περίπτωση που μέσα στους επόμενους μήνες δεν υπάρξει μια αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή ή εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Σίγουρα η επόμενη μέρα για όλο τον κόσμο παραμένει θολό τοπίο, καθώς είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι. Όσον αφορά το μέλλον των Αγώνων, αυξάνονται οι φήμες που υποστηρίζουν ότι μια πρόταση ακύρωσης της διοργάνωσης είναι πιθανό να πέσει άμεσα στο τραπέζι.

Σημειώνεται ότι με τα τωρινά δεδομένα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ορίστηκε για τις 23 Ιουλίου 2021, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου 2021.