Ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζει βαλίτσες για Τόκιο

Μόνο με «θαύμα» θα χάσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Λευτέρης Πετρούνιας, ύστερα από την επικύρωση της νίκης του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού που δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζει βαλίτσες για Τόκιο

Τα πάνω κάτω πρέπει να έρθουν για να μην πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς επικυρώθηκε η νίκη του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού που δεν ολοκληρώθηκε.

Το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας έγινε αποδεκτό.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) δέχθηκε να κατακυρώσει ως τελικά τα αποτελέσματα των προκριματικών της διοργάνωσης, η οποία είχε διακοπεί στις 13 Μαρτίου, πριν από τη διεξαγωγή των τελικών, λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Παγκόσμιο ενόργανης: Ιδανικό ξεκίνημα για τον Πετρούνια στο Μπακού

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο θα πάρει τους πόντους της νίκης στην ειδική παγκόσμια κατάταξη.

Έτσι εξασφαλίζει ήδη τη 2η θέση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτή θα αποδειχθεί αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι του προπορευόμενου Κινέζου Γιανγκ Λιου.

«Χρυσός» Πετρούνιας, πρώτο βήμα για το Τόκιο 2020 - Δείτε την προσπάθειά του και την απονομή (vids)

Η Κίνα δικαιούται να πάρει μόνο ένα ολυμπιακό εισιτήριο μέσω των Παγκοσμίων Κυπέλλων οργάνων και το προβάδισμα ανήκει στον Χάο Γουένγκ, ο οποίος με την εξαιρετική εμφάνισή του στο Αζερμπαϊτζάν έφτασε σε σαφώς υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας από τον Γιανγκ Λιου.

Στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, που είχε αναβληθεί για τις 3-6 Ιουνίου 2020 αλλά θα οριστεί εκ νέου αφότου ξεπεραστεί η πανδημία, με επικρατέστερο το ενδεχόμενο να γίνει τελικά την άνοιξη του 2021, ο Πετρούνιας αναμένεται να σφραγίσει την ολυμπιακή πρόκριση στους κρίκους ανεξαρτήτως της επίδοσης και του πλασαρίσματός του, όπως και ο Χάο Γουένγκ στον πλάγιο ίππο, αφού για να ανατραπούν τα υπέρ τους δεδομένα θα πρέπει να γίνει κάτι απίθανο:

Γυρίζει πίσω στην Αθήνα ο Πετρούνιας

* Είτε να φτάσει ο Γιανγκ Λιου σε υψηλότερο μέσο όρο βαθμών στους κρίκους, επικρατώντας στην Ντόχα με τουλάχιστον 15,566 βαθμούς!

* Είτε να χάσει ο Χάο Γουένγκ την πρωτιά στη συνολική κατάταξη του πλάγιου ίππου από κάποιον ανταγωνιστή, πράγμα που θα μπορούσε να πετύχει μόνο ο Ιάπωνας Κόχεϊ Καμεγιάμα εφόσον συμμετείχε και κέρδιζε στον τελευταίο αγώνα με βαθμολογία 15,300 βαθμούς και πάνω.

Έτσι θα προκριθεί ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020