Χρυσός Πετρούνιας, πρώτο βήμα για το Τόκιο 2020 - Δείτε την προσπάθειά και την απονομή (vids)

Εξαιρετικός ο Λευτέρης Πετρούνιας, πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης, πιο κοντά στο Τόκιο 2020.

Χρυσός Πετρούνιας, πρώτο βήμα για το Τόκιο 2020 - Δείτε την προσπάθειά και την απονομή (vids)

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος με 15.066 βαθμούς πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης. Στη δεύτερη θέση ο Ιρανός Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι με 14.500 βαθμούς.

Πλέον καλείται να συγκεντρώσει στα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (στο Μπακού: 12-15/3 και στη Ντόχα: 18-21/3) με σκορ μεγαλύτερο των 15.166 βαθμών, ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των κρίκων και να πάρει το εισιτήριο για πρόκριση για το Τόκιο.

Ο Κινέζος αθλητής της ενόργανης Λιου Γιάνκ δεν αγωνίστηκε στη Μελβούρνη καθώς η Αυστραλία, εξαιτίας του κορονοϊού, δε δέχεται υπηκόους Κίνας εάν δεν μείνουν αρκετές ημέρες σε καραντίνα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή.

Η προσπάθειά του:

Η τελική κατάταξη:

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.066
Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.500
Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.200
Κιου Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 14.066
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 13.766
Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία) 13.266
Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία) 13.166
Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία) 12.700

Πετρούνιας: «Επιτέλους»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, λίγο μετά την απονομή και με το μετάλλιο στο λαιμό του, έγραψε στο instagram: «Επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω εκεί που ήμουν και πριν! Το πρώτο βήμα έγινε και προχωράμε δυνατά γιατί έχουμε δρόμο. Ο δρόμος αυτός όμως φτάνει στο Τόκυο! Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας!".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα διαθέσει το ποσό που θα πάρει ως οικονομικό έπαθλο από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής στο αυστραλιανό κράτος, με σκοπό να διατεθεί για την επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές που έκαιγαν επί μέρες στην Αυστραλία, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στο οικοσύστημα.

Δείτε την ανάρτηση: