Ολυμπιακοί Αγώνες: Σενάριο διεξαγωγής την άνοιξη του 2021 στο Τόκιο!

Δημοσίευμα του ιαπωνικού Τύπου κάνει λόγο για σενάριο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο την άνοιξη του 2021.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σενάριο διεξαγωγής την άνοιξη του 2021 στο Τόκιο!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο την άνοιξη του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Nikkei», που επικαλείται πηγές προσκείμενες στη ΔΟΕ.

Η ύπαρξη σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες που ήδη είχαν εκφραστεί αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι στο Τόκιο (ζέστη και υγρασία), είναι οι παράγοντες που προτάχθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής (26/3) τηλεδιάσκεψης του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με εκπροσώπους των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου της Ιαπωνίας (NHK), συζητήθηκε και η πιθανότητα μεταφοράς των Αγώνων το φθινόπωρο του 2021, κάτι που όμως αντικρούει στη δέσμευση που ανέλαβαν ΔΟΕ και διοργανωτές, όταν ανακοίνωσαν την αναβολή της διοργάνωσης για τον επόμενο χρόνο, όχι αργότερα από το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, τόνισε ότι «οι ημερομηνίες θα καθοριστούν αφού ακούσουμε τις απόψεις της ΔΟΕ, της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο και της οργανωτικής επιτροπής. Θα παρακολουθούμε στενά την όλη διαδικασία και θα συνεργαστούμε στη λήψη της καλύτερης δυνατής απόφασης».

«Η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πρωτεύουσα», δήλωσε από την πλευρά της η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθεί γρήγορα η απόφαση για τον νέο προγραμματισμό των Αγώνων ώστε να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.