ΗΠΑ για Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο δρόμος της αναβολής είναι ο πιο ελπιδοφόρος»

Με ανοικτή επιστολή η Ολυμπιακή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ζητά από τη ΔΟΕ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σημειώνοντας πως «ο δρόμος της αναβολής είναι ο πιο ελπιδοφόρος».

ΗΠΑ για Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο δρόμος της αναβολής είναι ο πιο ελπιδοφόρος»

Με ανοικτή επιστολή η Ολυμπιακή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ζητά από τη ΔΟΕ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας πως «ο δρόμος της αναβολής είναι ο πιο ελπιδοφόρος».

Η Ολυμπιακή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ζήτησαν τη γνώμη των αθλητών τους, οι οποίοι ήταν κάθετα υπέρ της αναβολής των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων και με επιστολής τους σήμερα Τρίτη ζητάνε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Η επιστολή:

«Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς τους παραθέσαμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο, και για να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές.

Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Στενοχωριόμαστε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε.

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως, ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες.

Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας