Μπαχ: «Δεν είναι εύκολο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ πήρε θέση για τα αιτήματα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων από ορισμένες χώρες δηλώνοντας πως δεν πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση. 

Μπαχ: «Δεν είναι εύκολο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Το αίτημα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων από τις συμμετέχοντες χώρες διαδέχεται το ένα το άλλο.

Το μεγάλο δίλημμα της ΔΟΕ

Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως γύρω από την έξαρση του κορονοϊού έχει κάνει πολλές ομοσπονδίες να ζητήσουν την αναβολή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος θέλοντας να προστατεύσουν τους αθλητές τους.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομοσπονδία κολύμβησης των ΗΠΑ ζητά αναβολή τους! (pic)

Αυτό ωστόσο δεν βρίσκει σύμφωνους την κυβέρνηση της Ιαπωνίας και τον Τόμας Μπαχ οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούλιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Και οι Βραζιλιάνοι ζητούν αναβολή

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ με δήλωση του σχολίασε τα αιτήματα αναβολής λέγοντας πως η αναβολή της διοργάνωσης δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση γι' αυτό το λόγο εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις για το κοινό καλό.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορεί να αναβάλει κάποιος τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, που επρόκειτο να διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο. Μιλάμε για μια πολύ σύνθετη υπόθεση, όπου πρέπει να ενεργούμε υπεύθυνα. Μόνο αν έχουμε αξιόπιστες και ξεκάθαρες βάσεις για τη λήψη αποφάσεων, μπορούμε να είμαστε σίγουροι, γι’ αυτό και παρατηρούμε καθημερινά 24 ώρες την ημέρα».