Ολυμπιακοί Αγώνες: Και οι Βραζιλιάνοι ζητούν αναβολή

Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές που θέλουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Και οι Βραζιλιάνοι ζητούν αναβολή

Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές που θέλουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021.

Μέσα στην εβδομάδα η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Βέβαια οι αντιδράσεις των χωρών καθημερινά είναι έντονες, με ομοσπονδίες και αθλητές, αθλήτριες να ζητάνε την αναβολή των Αγώνων που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σε τέσσερις μήνες στην Ιαπωνία.

Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και η Βραζιλία, η χώρα που διοργάνωσε τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από τέσσερα χρόνια στο Ρίο, κατέθεσε αίτημα αναβολής των Αγώνων.

Μάλιστα η διαφορά είναι πως δεν μιλάμε για αίτημα ομοσπονδίας ή δήλωση ενός αθλητή αλλά για αίτημα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας που ζητά οι Αγώνες να μεταφερθούν στο 2021.

«Ως πρώην τζουντόκα και προπονητής στο άθλημα, γνωρίζω καλά πως κάθε αθλητής ονειρεύεται να είναι στους Ολυμπιακούς στην τοπ φόρμα της καριέρας του. Είναι ξεκάθαρο τώρα πως μόνο αν αναβάλουμε τους Αγώνες για ένα χρόνο, αυτό το όνειρο των αθλητών θα γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής, Πάουλο Βάντερλεϊ.

Μάλιστα στάθηκε και σε προηγούμενες δύσκολες συνθήκες, με τη ΔΟΕ -όπως λέει- να διαχειρίζεται με σωστό τρόπο τις καταστάσεις: «Η ΔΟΕ αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα και παλαιότερα, όπως στα επεισόδια που κατέληξαν στην ακύρωση των Αγώνων του 1916, του 1940 και του 1944, λόγω των Παγκοσμίων Πολέμων και στα μποϊκοτάζ της Μόσχας 1980 και του Λος Άντζελες 1984.

Η οργάνωση ήξερε πώς να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια και βλέπουμε την Ολυμπιακή Φλόγα πιο ισχυρή από ποτέ.

Είμαι βέβαιος ότι ο Τόμας Μπαχ, Ολυμπιονίκης στο Μόντρεαλ το 1976, είναι κατάλληλα προετοιμασμένος να μας οδηγήσει σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας