Μπαχ: «Πρόωρη και ανεύθυνη κάθε απόφαση, προτεραιότητα μας είναι η υγεία των αθλητών»

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σχολίασε σε συνέντευξή του στους Times ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ σχολίασε πως η υγεία των αθλητών είναι προτεραιότητα.

Μπαχ: «Πρόωρη και ανεύθυνη κάθε απόφαση, προτεραιότητα μας είναι η υγεία των αθλητών»

Θα ήταν «πρόωρο» να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν 24 Ιουλίου- 9 Αυγούστου, παρά την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, σε συνέντευξη του στους New York Times.

«Για εμάς, δεν θα ήταν υπεύθυνο σήμερα και θα ήταν πρόωρο να προχωρήσουμε σε μία απόφαση», τόνισε ο Μπαχ. «Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση. Φυσικά εξετάζουμε διάφορα σενάρια».

Η ΔΟΕ έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας γι αυτό το θέμα και έως τώρα δεν υπάρχει καμία σχετική σύσταση, όπως είπε ο Μπαχ. «Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν υπεύθυνο, με κανένα τρόπο, να ορίσουμε μια ημερομηνία ή να πάρουμε αμέσως μια απόφαση, η οποία θα βασίζεται σε εικασίες για μελλοντικά γεγονότα», δήλωσε ο Μπαχ.

Η ΔΟΕ έχει επικριθεί έντονα από πολλούς αθλητές, ανάμεσά τους και την Κατερίνα Στεφανίδη, που είναι αντίθετοι στην ιδέα να αγωνιστούν αυτό το καλοκαίρι.

Ο Τόμας Μπαχ βέβαια είπε ότι η υγεία όλων αποτελεί προτεραιότητα. «Η απόφαση της ΔΟΕ δεν θα καθοριστεί από κανένα οικονομικό συμφέρον», ανέφερε.