Πινγκ - Πονγκ: Αποκλεισμός για τρία από τα οκτώ φαβορί στα Χανιά!

Με απρόβλεπτα αποτελέσματα κύλησε η πρώτη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών στα Χανιά, καθώς σημειώθηκαν αρκετές εκπλήξεις.

Πινγκ - Πονγκ: Αποκλεισμός για τρία από τα οκτώ φαβορί στα Χανιά!

Με έντονο το στοιχείο του απρόβλεπτου κύλησε στα Χανιά και το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού η πρώτη μέρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Σε όλα τα αγωνίσματα οι αναμετρήσεις έφτασαν στον 2ο γύρο. Στο απλό και ειδικά στις γυναίκες καταγράφηκαν ουκ ολίγα αξιοσημείωτα αποτελέσματα, γεγονός που μεγαλώνει το ενδιαφέρον για το αυριανό φινάλε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον προημιτελικό γύρο αποκλείστηκαν τρία από τα πρώτα 8 φαβορί του αγωνίσματος: Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2014 Μαρία Χριστοφοράκη (νούμερο 4), η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Νο 8), που πέρσι στο ίδιο μέρος είχε φτάσει στον τελικό και η πρώην δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών Όλγα Γεωργοπούλου (Νο 6). Οι αγώνες της Κυριακής αρχίζουν στις 09:30 με τον γύρο των «16» του απλού ανδρών, σημείο στο οποίο θα μπουν στη δράση και τα πρώτα φαβορί.

Το πρόγραμμα στα 8 τραπέζια της σάλας περιλάμβανε αρχικά τη φάση των γκρουπ στο απλό. Τη διαδικασία απέφυγαν στις δύο κατηγορίες τα 8 και τα 6 πρώτα φαβορί αντίστοιχα. Στις γυναίκες τα απρόβλεπτα αποτελέσματα σημειώθηκαν στον 1ο γύρο του ταμπλό. Η νεάνιδα Χρυσή Φωτιάδου απέκλεισε με 3-1 σετ την Όλγα Γεωργοπούλου, η Ελένη Γεωργιάδου με 3-2 (και ανατροπή από 1-2) τη Δήμητρα Τσεκούρα και η Αλίκη Κιούφη με 3-0 τη Μαρία Χριστοφοράκη. Νωρίτερα, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου είχε νικήσει με 3-2 σετ την επικεφαλής του 3ου γκρουπ και πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού Νέων γυναικών, Ιωάννα Γερασιμάτου.

Στους άνδρες και το ταμπλό των «32» τα φαβορί μπήκαν bye στη 16άδα. Στον 1ο γύρο το πιο αμφίρροπο ματς ήταν εκείνο του Κωνσταντίνου Λυκοστράτη με τον Αλέξανδρο Μαδέση, που έληξε 3-2 σετ για τον πρώτο. Στα γκρουπ αποτέλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη. Ήταν επικεφαλής στο 3ο γκρουπ κι έμεινε έξω από τα νοκ άουτ σε τριπλή ισοβαθμία. Έχασε 3-1 σετ από τον Σωκράτη Γιαννούτσο, ξεπέρασε με 3-2 τον Φώτη Αρβανίτη και είχε συντελεστή -1 από τα μεταξύ τους παιχνίδια (ως νικητής του γκρουπ προκρίθηκε ο Αρβανίτης και τον ακολούθησε στο ταμπλό ο Γιαννούτσος).

Το αρνητικό της διοργάνωσης είναι για μία ακόμη χρονιά το σημαντικό ποσοστό αποχής. Στο απλό ανδρών «κατέβηκαν» 32 αθλητές από τους 56, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής και στο απλό γυναικών 23 αθλήτριες από τις 32, που είχαν προκριθεί.

Η ομοσπονδία και ο Ο.Α. Χανίων βεβαίως, κάνουν ό,τι μπορούν για την καλή οργάνωση και τη φιλοξενία, ενώ το γυμναστήριο προσφέρει στους αθλητές τις κατάλληλες συνθήκες. Από το πρωί εξάλλου, στον χώρο της σάλας οι οικοδεσπότες παρείχαν δωρεάν σε αθλητές και προπονητές μπουφέ με πλούσια εδέσματα, όπως επίσης χυμούς και αναψυκτικά.

Τα ζευγάρια των αυριανών νοκ άουτ συναντήσεων σε όλα τα αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Γύρος των «16»

Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Παναθηναϊκός)-Ιάκωβος Αϊβατίδης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)-Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

Νίκος Αντωνιάδης (Ο.Α. Χανίων)-Αναστάσιος Αλχαζίδης-Γιοβάς (Αθηνά Μαγκουφάνας)

Στράτος Δαμιανής (Πέρα Αθηνών)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)-Δημήτρης Κορδούτης (Ο.Α. Χανίων)

Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Φοίνικας Πειραιά)-Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός)

Αντώνης Μαλινάκης (Ο.Α. Χανίων)-Ιάσονας Κορδούτης /Ίφιτος Πατρών)

Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)-Ζήσης Δουκέρης (Π.Κ.Δ Ταύρου)

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γύρος των «8»

Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Γεωργία Ζαβιτσάνου (AEK)

Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)-Αλίκη Κιούφη (Φοίνικας Πειραιά)

Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός)

Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός)-Ελένη Γεωργιάδου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Προημιτελικοί

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)-Δημήτρης Κορδούτης/Ιάσονας Κορδούτης (Ο.Α. Χανίων/Ίφιτος Πατρών)

Στράτος Δαμιανής/Αντώνης Μαλινάκης (Πέρα Αθηνών/Ο.Α. Χανίων)-Κωνσταντίνος Λυκοστράτης/Δημήτρης Στάμου (Φοίνικας Πειραιά/Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

Νίκος Αντωνιάδης/Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ο.Α. Χανίων/Α.Ο. Ταταύλα)-Αλέξανδρος Μαδέσης/Ιάκωβος Αϊβατίδης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)-Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Ταταύλα/Π.Κ.Δ Ταύρου)

ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Προημιτελικοί

Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)-Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Ολυμπιακός)

Δήμητρα Τσεκούρα/Όλγα Γεωργοπούλου (Φοίνικας Πειραιά/Πέρα Αθηνών)-Κορίνα Κουλιούρη/Κωνσταντίνα Παντερή (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης/Αθηνά Μαγκουφάνας)

Ιωάννα Γερασιμάτου/Γεωργία Ζαβιτσάνου (Παναθηναϊκός/ΑΕΚ)-Ελένη Σοφρά/Χρυσή Φωτιάδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης/Σάρισες Φλώρινας)

Μαρία Χριστοφοράκη/Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός)-Μαρία Καλογιάννη/Θάλεια Κορδούτη (Άρης 2006)