Τι δήλωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει με την έξαρση του κορονοϊού και ήδη έχει ξεκινήσει κουβέντα για το ενδεχόμενο αναβολής ακόμη και των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο Τόκιο το καλοκαίρι. Μάλιστα δηλώσεις έκανε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε.

Τι δήλωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει με την έξαρση του κορονοϊού και ήδη έχει ξεκινήσει κουβέντα για το ενδεχόμενο αναβολής ακόμη και των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο Τόκιο το καλοκαίρι.

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι ζωτικής σημασίας για την Ιαπωνία, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος ζήτησε από τις αθλητικές ομοσπονδίες, της πολιτιστικές και συνεταιριστικές ενώσεις, να αναβάλουν την οργάνωση των γεγονότων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες!

Το Τόκιο είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου και όπως είπε ο υπουργός των Αγώνων, Σεϊκό Χασιμότο:

«Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο, προκειμένου να βελτιώσουμε τις επιχειρήσεις μας για να φτάσουμε στην επιτυχία. Έχει γίνει σχεδιασμός ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χωρίς κινδύνους».